RTL video

[VIDEO] Zlatko Horvat: 'Bitno je da smo lijepo ušli, kasnije je bilo lakše'

Matej Kačan • četvrtak, 21.01.2021.
[VIDEO] Zlatko Horvat: 'Bitno je da smo lijepo ušli, kasnije je bilo lakše'

Najbolji strijelac Hrvatske u pobjedi nad Bahreinom Zlatko Horvat je bio zadovoljan rezultatom, a usprkos svojoj sjajnoj partiji je istaknuo momčadsku igru i obranu...

U rapsodiji Hrvatske protiv Bahreina je najbolji strijelac s osam pogodaka bio Zlatko Horvat koji je suparničkog golmana izluđivao lobovima, ali kult reprezentacije je takav da je Zlatko prvo istaknuo ekipu, a zanemario svoj individualni učinak.

"To je bila timska igra, uvijek se netko istakne. Danas ja, sutra netko drugi, ali to je nebitna stvar. Bitno je da smo dobro ušli u utakmicu, da smo kontrolirali utakmicu i zasluženo pobijedili", kazao je Horvat koji je istaknuo da ovo nije prva utakmica s dobrom obranom:

"Već je protiv Katara bilo dobro. Moramo shvatiti da je Katar ozbiljna ekipa koja ne da brzo rješavanje lopte i traži prekide, tako da je već tamo bila dobra pokretljivost i sad se to nastavilo. Mislim da se dižemo iz utakmice u utakmicu."

Katar u prvih 15 minuta nije mogao stvoriti ništa u napadu, zabio je tek dva pogotka i odmah je Hrvatska ušla u dobar ritam.

"Dobro smo ih izanalizirali, znali smo gdje traže prostor za gol. To smo zatvorili pa im je bilo teško prepucati naš blok, a što je prošlo je Šego branio. Najbitnije je da smo lijepo otvorili utakmicu pa je kasnije bilo lakše."

Slijedi Argentina te tom pobjedom Hrvatska može riješiti pitanje prolaska u četvrtfinale.

"Znamo što nam znači ta utakmica, otvara put k četvrtfinalu i tako ćemo pristupiti, kao i svakoj do sad. Dobro ćemo se odmoriti i pripremiti, proanalizirati ih i uhvatiti četvrtfinale."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!