Rukomet

[VIDEO] Horvat: 'Ovo što prije zaboraviti i okrenuti se kvalifikacijama'

Matej Kačan • ponedjeljak, 25.01.2021.
[VIDEO] Horvat: 'Ovo što prije zaboraviti i okrenuti se kvalifikacijama'

Zaltko Horvat je nakon poraza od Danske poručio kako ovaj turnir treba brzo zaboraviti i okrenuti se kvalifikacijama za OI u Francuskoj koje su jedne od najtežih...

Svoj komentar na susret protiv Danske i ispadanje Hrvatske sa SP je dao i Zlatko Horvat koji je apostrofirao da je razlika možda i viša od realne.

"Poklopilo se da je Katar dobio Argentinu i mi smo trebali odraditi ovo. Nije bilo lako protiv ovako raspoložene Danske, čak i bez Hansena. Vidi se zašto su briljirali cijeli turnir, pokazali su jako dobru obranu i odličan napad. Mi smo dobro ušli u utakmicu, ostvarili neku prednost, oni su poveli, ali smo bili u egalu."

No, sve je promijenio ulazak u drugo poluvrijeme u kojem se Danska odvaja.

"U drugo poluvrijeme smo loše ušli, puno individualnih grešaka, neke rotacije i u svemu tome su oni najbolji, ovako deklasirati protivnika. Možda nije realna ova razlika, ali mi je žao jer smo mogli izgubiti manje", kazao je Horvat.

Hrvatska je imala i dosta objektivnih problema, ali nije izlika. Slijedi težak posao, već za nešto više od mjesec dana slijede kvalifikacije za Tokio.

"Ovaj turnir je bio s dosta problema u dosta reprezentacija uz sve ove mjere i stanke. Nama su falili srednjaci koji su svi bili načeti, Duvnjak koji je bio pozitivan na koronu i imao je veliku pauzu i sve je to kulminiralo. Nema veze, ovo sve moramo što prije zaboraviti i fokusirati se na jako zahtjevne kvalifikacije za OI. Sve tri ekipe u grupi i mi mogu ići na OI, ovo je vjerojatno najteži turnir za izboriti igre", zaključio je Horvat.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!