Nogomet

Kutak za kladioničare: Everton i Leicester potvrđuju odličnu formu u borbi za visoke pozicije

Branimir Korać • srijeda, 27.01.2021.
Kutak za kladioničare: Everton i Leicester potvrđuju odličnu formu u borbi za visoke pozicije

Bogat je sportski dan pred nama, nogomet i rukomet su u fokusu. Nastavlja se natjecanje i u HNL-u, gdje se danas sastaju i Dinamo i Hajduk o čemu možete više pročitati u zasebnoj najavi...

Everton - Leicester (21:15)

Sedmoplasirani Everton na svom stadionu dočekuje trećeplasirani Leicester koji se i ove sezone bori za naslov prvaka. Everton bi odmah potpisao hvatanje pete pozicije i prolazak u Europsku ligu, ona mu trenutno bježi dva boda, ali ne treba zaboraviti da je Everton odigrao tek 17 utakmica, a nijedna momčad ispred njega nije odigrala manje od 19 utakmica. Prostor za skok u poretku postoji, a od koristi bi bila i pobjeda protiv Leicestera koji kasni za liderom Manchester Cityjem svega tri boda.

Momčad iz Liverpoola igra u dobroj formi, u zadnje vrijeme upisan je tek jedan poraz i to kod kuče 1:0 od West Hama, no to je ispravljeno već u sljedećem kolu u kojem je Everton u gostima s 2:1 svladao Wolverhampton i na krilima te pobjede čeka ovaj dvoboj. Leicester je trenutno u nizu od tri uzastopne pobjede, slavio je 2:1 protiv Newcastlea, 2:0 protiv Southamptona i istim rezultatom protiv Chelseaja. Brendan Rodgers radi sjajan posao i drži svoju momčad vrlo visoko u poretku. U prosincu je upisao 2:0 poraz kod kuće upravo od Evertona.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Evertona 3.00, neriješeno 3.20, pobjeda Leicestera 2.80

Chelsea - Wolverhampton (19:00)

U 20. kolo engleske Premier lige Chelsea dočekuje Wolverhampton. Proteklih nekoliko dana bilo je vrlo intenzivno u Londonu, Chelsea je završio suradnju s Frankom Lampardom i zaposlio Thomasa Tuchela koji se odmah baca na posao. Tuchel je jučer stavio potpis na ugovor s Chelseajem, a vijesti iz Londona govore kako će već danas voditi momčad s klupe u ovom važnom dvoboju. Vremena za upoznavanje i implementiranje svojih ideja nema previše, Chelsea je u velikim problemima i sve više mu bježe one pozicije koje vode u Ligu prvaka. Trenutno je na desetom mjestu sa šest bodova manje od četvrtoplasiranog West Hama.

I Wolvesi su očekivali bolju sezonu. Oni su tek na 14. mjestu sa sedam bodova iza Chelseaja. Wolvesi su puno izgubili odlaskom Dioga Jote, a veliki problem je i ozljeda Raula Jimeneza. To su dvojica igrača koji su nosili Wolverhampton u dobroj prošloj sezoni. Tako su Wolvesi u zadnjih šest prvenstvenih utakmica bez pobjede, a zadnju su ostvarili sredinom prosinca upravo protiv Chelseaja 2:1. U ovaj susret i jedni i drugi ulaze s pobjedom za pojasom ostvarenom u FA kupu. Chelsea je s 3:1 svladao Slugin Luton, a Wolverhampton je s 1:0 bio bolji od Chorleyja.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Chelseaja 1.70, neriješeno 4.10, pobjeda Wolverhamptona 6.00

Španjolska - Norveška (20:30)

Najzvučniji dvoboj četvrtfinala Svjetskog prvenstva, sastaju se Španjolci i Norvežani, dvije sjajne reprezentacije koje su u Egipat došle boriti se za titulu svjetskog prvaka. Jedna će tako prijevremeno otpasti i neće ispuniti minimalan cilj, a to je ući u borbu za odličja. Španjolci ulaze u četvrtfinale s prvog mjesta svoje skupine, ali ne može se reći da su briljirali, dizelaški su krenuli i tek s vremenom su se dizali da bi najupečatljiviju pobjedu ostvarili u zadnjem kolu protiv Mađarske. Međutim Mađari su tu odmarali četvoricu glavnih igrača i nisu pod svaku cijenu išli po pobjedu.

Norveška je solidno odradila dosadašnji turnir, ali dugo ju je pratio taj poraz sa starta protiv Francuske. Iako su u svim ostalim susretima Norvežani bili jako dobri i redom nizali pobjede, malo je nedostajalo da im presudi taj poraz od Francuske. Rasplet znamo, Portugal nije uspio u zadnjem kolu svladati Francusku i Norveška je prošla dalje. Da je Portugal slavio protiv Francuza od jednog do šest golova razlike, danas bi Norveška već bila u Oslu i puten TV ekrana pratila bi četvrtfinalne dvoboje.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Španjolske 2.40, neriješeno 9.50, pobjeda Norveške 2.10

Atalanta BC - SS Lazio (17:45)

Još jedna velika utakmica je pred Atalantom koja je za vikend gostovala na San Siru kod Milana i svladala lidera talijanskog prvenstva s visokih 3:0. Atalanta je odigrala sjajnu utakmicu i na kraju zasluženo slavila, a ne očekuje je ništa lakši posao danas protiv Lazija u četvrtfinalu Talijanskog kupa. Obje momčadi su u sjajnoj formi, Atalanta ne zna za poraz od studenog kada ju je u Bergamu svladala Jurićeva Verona, a Lazio ima pet uzastopnih pobjeda.

Atalanta se u natjecanje uključila zajedno s većim brojem onih najboljih tek u osmini finala pa je tako dosad odradila tek jednu utakmicu u Kupu. Bilo je to protiv Cagliarija koji je svladan s 3:1 uz puno bolju igru te pogodak i hrvatskog internacionalca Boška Šutala. Lazio se uključio u istoj fazi gdje ga je čekala Parma. Nije imao lagan posao, slavio je 2:1 i to zahvaljujući autogolu Simonea Colombija u 90. minuti susreta. Ove sezone Lazio i Atalanta su se sastali jednom u Rimu, a Atalanta je slavila čak 4:1.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Atalante 1.85, neriješeno 4.00, pobjeda Lazija 4.80

Istra 1961 Pula - HNK Rijeka (15:00)

Istra 1961 i Rijeka odrađuju zaostali posao iz 12. kola. Istra je dobro otvorila nastavak sezone, remi u zaostalom susretu s Goricom pa pobjeda protiv Slaven Belupa, sve to daje dovoljno razloga Faustu Budicinu da bude zadovoljan nastavkom sezone. S druge strane Rijeka je krenula fantastično, slavila je u gostima kod Dinama u zaostalom susretu i odigrala iznimno pametno, ali nakon toga kompromitirala je tu pobjedu porazom u Varaždinu. Simon Rožman sada traži od igrača da se "resetiraju" nakon tog poraza i u Puli pokažu pravo lice. Čeka ih protivnik koji nije bezazlen.

"Nije baš dobro gledati unazad, izanalizirali smo ono što je bilo bitno, imamo dovoljno pametne igrače koji su shvatili što nije bilo dobro, posebno u zadnjoj utakmici protiv Varaždina. Dobro u svemu tome je što su svaka tri dana utakmice i uvijek će ti ljudi pamtiti po zadnjoj odigranoj utakmici, a ne što je bilo prije pet utakmica. Istra je dobro krenula u nastavak sezone i ima iz dvije utakmice četiri boda. Za njih se možda malo teže pripremiti jer imaju bolesti i kartone, rotiraju puno igrača, tako da ćemo se koncentrirati na nas. Početak utakmice mora biti bolji nego na prošloj i nadam se da ćemo odigrati na vrhunskoj razini i uzeti sva tri boda", kaže Rožman.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Istre 1961 6.20, neriješeno 4.00, pobjeda Rijeke 1.70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!