Ostali sportovi

Bach: 'Nismo za to da sportaši preskaču red u cijepljenju'

Matej Kačan • četvrtak, 28.01.2021.
Bach: 'Nismo za to da sportaši preskaču red u cijepljenju'

Predsjednik MOO-a Thomas Bach nije podržao ideju da se sportaši koji će sudjelovati na OI cijepe preko reda u svojim zemljama. Ponovio je da su prioritet zdravstveni djelatnici i rizične skupine...

Priča oko održavanja Olimpijskih igara u Tokiju gotovo svakog dana dobiva novi zaplet. Nakon navoda da se otkazuju pa demantija, krenula je i priča oko cijepljenja sportaša. Neki su pobornici ideje da se olimpijci cijepe "preko reda" kako bi sigurno odradili Igre.

No, predsjednik MOO-a Thomas Bach još je jednom kazao kako MOO nije pobornik te ideje te je ponovio stav iz studenog da sportaši moraju čekati svoj red u svojim zemljama.

"Nismo za to da sportaši preskaču red, to smo već i rekli i u studenom. Prvi u redu moju biti pripadnici rizičnih skupina, zdravstveni djelatnici i ljudi koji nose našu civilizaciju. Oni moraju biti prioritet", kazao je Bach.

Izrael je navodno već osigurao cjepiva za svoje olimpijce koje će cijepiti do početka Igara, a organizatori OI su problemu odlučili doskočiti angažmanom još deset tisuća zdravstvenih djelatnika. Za očekivati je da će i ostale bogatije zemlje cijepiti svoje olimpijce.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!