Nogomet

Kutak za kladioničare: Bochum na teškom gostovanju u Hamburgu, veliki dvoboj u Londonu

Branimir Korać • četvrtak, 28.01.2021.
Kutak za kladioničare:  Bochum na teškom gostovanju u Hamburgu, veliki dvoboj u Londonu

Današnji dan donosi lagano zatišje pred buru, odnosno vrlo zanimljiv vikend koji nas očekuje. Ipak i danas ima zanimljivih sportskih događanja s vrhuncem večeras kada se sastaju Tottenham i Liverpool...

St.Pauli - Bochum

St. Pauli u 18. kolu druge Bundeslige dočekuje Bochum. Dvoboj je to momčadi koje se nalaze na suprotnim krajevima ljestvice, ali i jedni i drugi u zadnje vrijeme bilježe dobre rezultate. Bochum je na drugom mjestu na ljestvici s četiri boda manje od HSV-a i utakmicom manje. HSV je u ovom kolu remizirao bez pogodaka u gostima kod Fortune iz Düsseldorfa i ovo je idealna prilika za Bochum da se približi lideru na ljestvici. U prošlom kolu prekinut je Bochumov niz pobjeda, odigrao je 1:1 u gostima kod Sandhausena.

St. Pauli je imao jako loš ulazak u sezonu i za 15 odigranih kola upisao je samo jednu pobjedu. No u zadnja četiri kola je neporažen, prvo je remizirao s konkurentom u borbi za opstanak Wurzburgerom i Kielom koji se bori za promociju, a zatim je s 3:2 u gostima iznenadio Hannover pa s 2:0 kod kuće Regensburg. Proradio je austrijski napadač Guido Burgstaller koji je stigao kao pojačanje iz Schalkea i upravo on je bio jedan od glavnih razloga dobrih rezultata sastava iz Hamburga u zadnjim kolima.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda St. Paulija 3.30, neriješeno 3.60, pobjeda Bochuma 2.40

Sion - Basel

Švicarci su dogurali do 16. kola tamošnjeg prvenstva. Sion dočekuje na svom travnjaku momčad Basela i traži nove bodove kako bi se odmaknuo od zone ispadanja. Basel s druge strane nalazi se u skupini klubova koji prate vodeći Young Boys koji je već odmaknuo na devet bodova prednosti. Young Boys je i ove sezone apsolutni favorit za titulu prvaka, ima najskuplju i najkvalitetniju momčad, Basel je po budžetu odmah iza njega, a trenutno je četvrti, s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Lugano i trećeplasirani St. Gallen.

Sion je u društvu onih koji se bore za opstanak. Trenutno drži osmu poziciju s tri boda ispred devetoplasiranog Luzerna koji je na poziciji koja vodi u doigravanje za opstanak. Sion je u dobrom trenutku, u zadnjih pet kola upisao je dvije pobjede protiv Vaduza i Lausanne te remije protiv Servettea, Züricha i Lugana. Basel je također bio u dobrom ritmu u završnici prošle godine, ali u prvom susretu nastavka sezone teško je stradao kod kuće od Züricha s 4:1 te će ovaj dvoboj pokazati je li to bio samo loš dan ili je Basel u problemima.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Siona 4.20, neriješeno 3.80, pobjeda Basela 2.00

Tottenham - Liverpool

Kolo u Premier ligi zaključit će Tottenham i Liverpool vrlo važnim dvobojem u Londonu. Društvo na vrhu ljestvice lagano bježi, Liverpool je u krizi i treba mu pobjeda, ali Jose Mourinho ima priliku preskočiti Redse i pokušat će tu šansu i iskoristiti. Problemi Liverpoola nisu samo u obrani koja je već jako dugo oslabljena, nanizali su se skromniji rezultati, došlo je do pada samopouzdanja i dobar dio igrača nije niti blizu onih igara kakve su prikazivali ranije. Za Kloppa je sada bitno da što prije uđe u neki pobjednički niz i da igrači ponovno uđu u pobjednički ritam.

Nakon pobjede kod Crystal Palacea 7:0, Liverpool više nije upisao nijednu pobjedu u engleskom prvenstvu. Pomalo nevjerojatno zvuči podatak da je u tih narednih pet utakmica postigao samo jedan gol i to u 12. minuti susreta protiv West Bromwicha. Do kraja te utakmice i u narednih četiri nije zabio nijedan gol. Tottenham je s druge strane, gledajući sva natjecanja, u zadnjih šest izlazaka na teren upisao pet pobjeda i dva remija. I u ovaj susret ulazi s gotovo kompletnim kadrom i Liverpoolu neće biti lako.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Tottenhama 3.30, neriješeno 3.80, pobjeda Liverpoola 2.30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!