Zimski sportovi

Luca Aerni oduševio u drugoj vožnji, Zubčić i Vidović stigli do bodova

Matej Kačan • subota, 30.01.2021.
Luca Aerni oduševio u drugoj vožnji, Zubčić i Vidović stigli do bodova

Završio je i osmi muški slalom skijaške sezone koji se vozio u francuskom Chamonixu, a kao pobjednik je izašao domaći predstavnik Clement Noel...

Pobjednik muškog slaloma u francuskom Chamonixu je domaći predstavnik Clement Noel koji je nakon prve vožnje bio treći, ali je glavna priča dana Luca Aerni koji je nakon prve vožnje bio 29. te je fantastičnom drugom vožnjom iskoristio uvjete na stazi i stigao do četvrte pozicije.

Noel je sedmi pobjednik u osmom slalomu sezone, a iza njega su se smjestili Ramon Zenhäusern sa 16 stotinki zaostatka te Marco Schwarz s 19 pa je vodeća trojka ista kao i nakon prve vožnje, ali u drukčijem rasporedu. Četvrti je Aerni koji je sve do posljednje trojke ostao vodeći, ali će se zadovoljiti četvrtim mjestom i prvim vremenom druge vožnje.

Prvih šest zatvaraju još jedan Austrijanac i Švicarac, Michael Matt te Loic Meillard. Hrvatski skijaši nisu previše mijenjali mjesta. 12. nakon prve vožnje Filip Zubčić je ukupno završio 15., dok je Matej Vidović popravio plasman za jedno mjesto te je završio 22.

Prvi u poretku slaloma je ostao Schwarz koji je s novih 60 bodova povećao prednost pred Foss-Solevaagom te u nedjelju u teoriji može i osigurati mali kristalni globus. U ukupnom poretku za Veliki globus je prvi ostao Alexis Pinturault koji je osvojio nova 32 boda.

Chamonix, slalom (M):
1. Clement Noel (FRA)
2. Ramon Zenhäusern (ŠVI) +0.16
3. Marco Schwarz (AUT) +0.19
4. Luca Aerni (ŠVI) +0.47
Michael Matt (AUT) +0.63
...
15. Filip Zubčić (HRV) +1.38
22. Matej Vidović (HRV) +1.80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!