Zimski sportovi

Kriechmayr opet slavio u superveleslalomu

Matej Kačan • subota, 06.02.2021.
Kriechmayr opet slavio u superveleslalomu

Austrijanac Vincent Kriechmayr pobjednik je superveleslaloma u Garmisch Partenkirchenu te je drugom uzastopnom pobjedom istaknuo kandidaturu za mali kristalni globus...

Nakon što je osvojio Super-G u Kitzbühelu 25. siječnja, austrijski skijaš Vincent Kriechmayr je upisao drugu uzastopnu pobjedu u disciplini. Ovaj put je Austrijanac najbrži bio u Garmisch Partenkirchenu.

On je sa starta krenuo peti te je stazu odradio za minutu, 12 sekundi i 68 stotinki, a iza sebe je ostavio sunarodnjaka Matthiasa Mayera koji je zaostao 17 stotinki. Postolje je zaokružio Marco Odermatt koji je otvorio utrku, a imao je 49 stotinki slabije vrijeme od pobjednika.

U ukupnom poretku discipline su se dogodile neke važne promjene. Kriechmayr je povećao svoju prednost na vrhu, a drugi je sad Mayer koji je preskočio Maura Caviezela koji nije nastupio, a propuštanje ove utrke je s dva mjesta pada platio Aleksander Aamodt Kilde koji je sad peti.

Četvrti u poretku je Odermatt koji je sa 60 bodova preskočio Norvežanina. Odermatt je tih 60 bodova iskoristio za mnogo važniju stvar, u poretku za Veliki globus je preskočio Marca Schwarza te drugi u poretku, a smanjio je zaostatak za Pinturaultom koji ima 225 bodova više.

Garmisch Partenkrichen, Super-G (M):
1. Vincent Kriechmayr (AUT) 1:18.68
2. Mathias Mayer (AuT) +0.17
3. Marco Odermatt (ŠVI) +0.49
4. Nils Allegre (FRA) +0.57
5. Christof Innerhofer (ITA) +0.68
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!