Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 16.02.2021, 21:00 h
RB Leipzig
RB Leipzig 0:2 Liverpool
Liverpool

Greške obrane Leipziga darivale Salaha i Manea

Matej Kačan • utorak, 16.02.2021.
Greške obrane Leipziga darivale Salaha i Manea

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka između Leipziga i Liverpoola koji se iznimno odigrao u Budimpešti je slavila engleska momčad. Mohamed Salah i Sadio Mane su iskoristili greške obrane te su doveli Liverpool do pobjede...

Veliku priliku za iznenađenje je propustio RB Leipzig u prvom susretu svog dvomeča u osmini finala protiv Liverpoola. Leipzig je iznimno bio domaćin u Budimpešti zbog mjera zaštite od koronavirusa u Njemačkoj i vrlo rano je mogao povesti, ali je na kraju platio zbog grešaka.

Već u petoj minuti Leipzig ima svoju najbolju priliku na susretu, Dani Olmo je pomalo neobično bio na drugoj strani ubačaja, ali je glavom pogodio lijevu vratnicu umjesto mreže. Nakon toga do kraja prvog poluvremena Liverpool preuzima prevlast na terenu.

Pokušao je Mohamed Salah nakon što je dobio loptu u prostor u 15. minuti, ali je Peter Gulacsi na mjestu. Devet minuta kasnije pokušava i Sadio Mane, ali preko gola. U 32. minuti priliku za možda i gol sezone propušta Andrew Robertson.

Gulacsi je istrčao i izbio loptu, ali samo do Robertsona koji pokušava pogoditi dok se vratar nije vratio na crtu. Prestigao je šut Mađara, ali lopta ide malo preko grede, a Gulacsi se sapliće u svoju mrežu. Otišlo se na poluvrijeme s 0:0, a drugi dio otvara Nkunku prilikom, no Alisson je na mjestu.

No, onda slijede dvije neobjašnjive greške obrane Leipziga i dva gola za Liverpool koji rješavaju susret. Marcel Sabitzer je u 53. išao vraćati loptu obrani, ali je loše dodao i Salah bježi obrani iza leđa te lako zabija za 1:0.

Samo pet minuta kasnije, griješi i Nordi Mukiele. On je potpuno pogrešno procijenio let lopte koju je promašio i omogućio Maneu koji lako svladava mađarskog vratara za 2:0. Ostatak pripada Leipzigu koji traži povratak u utakmicu, ali pogodaka nema. Najbolju priliku je promašio Hwang u nadoknadi, ali iz sjajne prilike gađa kraj gola.

Liga prvaka, 1/8 finala:
RB Leipzig - Liverpool 0:2

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Barcelona1:4PSG
RB Leipzig0:2Liverpool
Sevilla2:3Borussia D.
Porto2:1Juventus
Atlético Madrid0:1Chelsea
Lazio1:4Bayern
Atalanta0:1Real Madrid
Borussia M.0:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Barcelona1:4PSG
RB Leipzig0:2Liverpool
Sevilla2:3Borussia D.
Porto2:1Juventus
Atlético Madrid0:1Chelsea
Lazio1:4Bayern
Atalanta0:1Real Madrid
Borussia M.0:2Manchester City

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!