Zimski sportovi

Sjajni Zubčić slavio u veleslalomu u Banskom!

Matej Kačan • subota, 27.02.2021.
Sjajni Zubčić slavio u veleslalomu u Banskom!

Hrvatski skijaš Filip Zubčić slavio je u veleslalomu u Banskom te je tako smanjio zaostatak u ukupnom poretku discipline i najavio je svoju kandidaturu za mali kristalni globus...

Iako smo znali da će napraviti sjajan rezultat nakon prve vožnje gdje je bio drugi, Filip Zubčić još nas je jednom oduševio te je slavio na veleslalomu u bugarskom skijalištu Banskom. Zubčić je odvozio i sjajnu drugu vožnju te je iskoristio slabije rezultate francuskih konkurenata za pobjedu.

Zubčić je nakon prve vožnje imao 11 stotinki zaostatka za Mathieuom Faivreom, ali je nadoknadio sve i slavio s 40 stotinki zaostatka, dok je trećeplasirani na raju Stefan Brennsteiner s 93 stotinke zaostatka.

Posebno dobre vijesti su slabiji nastup Alexisa Pinturaulta koji je imao tek 26. vrijeme druge vožnje te je na kraju završio četvrti, dok je Marco Odermatt peti s preko sekunde i pol zaostatka za Filipom. Ovo je vrlo važno zbog poretka u disciplini.

Naime, Pinturault je s novih 50 bodova došao na 490, ali je Zubčić smanjio zaostatak te sad ima samo 22 boda manje od Francuza, a preskočio je Odermatta te je drugi u poretku veleslaloma. Do kraja je ostalo još malo, a već sutra se vozi sljedeća utrka na istom mjestu gdje Zubčić ima priliku preuzeti vodstvo u ukupnom poretku!

Bansko, veleslalom (M):
1. FILIP ZUBČIĆ (HRV)
2. Mathieu Faivre (FRA) +0.40
3. Stefan Brennsteiner (AUT) +0.93
4. Alexis Pinturault (FRA) +1.06
5. Marco Odermatt (AUT) +1.52
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 27.02.2021. u 18:30
    Bravo svaka čast na pobjedi.
    Šojka Rugalica