Tenis

Tsonga nakon dugo vremena do pobjede, Tsitsipasov brat uhvatio dva gema

Branimir Korać • srijeda, 10.03.2021.
Tsonga nakon dugo vremena do pobjede, Tsitsipasov brat uhvatio dva gema
Foto: Pixsell

Odigrani su susreti prvog kola na turniru u Marseilleu gdje je bilo i iznenađenja i neočekivanih rezultata...

Jo-Wilfried Tsonga upisao je prvu turnirsku pobjedu još od kraja listopada 2019. godine kada je u osmini finala Pariza svladao Jan-Lennarda Struffa. Od tada je igrao vrlo malo, nakon više od godinu dana pauze vratio se nedavno u Montpellieru, a sada je stigao i do pobjede protiv španjolskog veterana Feliaciana Lopeza.

Mlađi brat Stefanosa Tsitsipasa, Petros, dobio je pozivnicu organizatora, a u prvom kolu nije imao šanse protiv Alejandra Davidovicha Fokine. Petros je uhvatio samo dva gema za 46 minuta igre. U prvom setu osvojio je ukupno samo pet poena, svih pet na svom servisu od čega su dva bila asa.

Visok poraz upisao je i Kei Nishikori koji je igrao protiv Pierre-Huguesa Herberta i izgubio uz samo pet osvojenih gemova. Iza njega je također dugačka pauza i trebat će mu vremena da uhvati pravu formu.

Matthew Ebden je u drugom setu bio u zaostatku od breaka, prvi je izgubio, ali vratio se na vrijeme. Benjamin Bonzi je pao na servisu za meč i nakon toga Ebden je dominirao.

Makenzie McDonald je uz vrlo lošu realizaciju break lopti, 1/14, uspio u dva tie-breaka izboriti prolaz u drugo kolo. Stefano Travaglia se borio, ali u oba tie-breaka je vrlo lako padao.

Francuz Arthur Rinderknech izgubio je prvi set od Mihaila Kukuškina pa potpuno dominirao u naredna dva. Kolika je to bila dominacija, pokazuje da je u drugom i trećem setu izgubio po tri gema.

ATP Marseille, prvo kolo:
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska) - Feliciano Lopez (Španjolska) 3:6, 6:4, 7:5
Lucas Pouille (Francuska) - Alex Molčan (Slovačka) 7:5, 6:3
Alejandro Davidovich Fokina (Španjolska, 7) - Petros Tsitsipas (Grčka, WC) 6:0, 6:2
Peirre-Hugues Herbert (Francuska) - Kei Nishikori (Japan, 6) 6:1, 6:4
Matthew Ebden (Australija, Q) - Benjamin Bonzi (Francuska, WC) 3:6, 7:6(6), 6:3
Mackenzie McDonald (SAD) - Stefano Travaglia (Italija) 7:6(2), 7:6(1) Arthur Rinderknech (Francuska, Q) - Mihail Kukuškin (Kazahstan) 1:6, 6:3, 6:2

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!