Rukomet

Duvnjak: 'Puno bolje se osjećamo i nadam se da ćemo to pokazati'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.03.2021.
Duvnjak: 'Puno bolje se osjećamo i nadam se da ćemo to pokazati'

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak nada se kako će Hrvatska pokazati pravo lice u Francuskoj i izboriti nastup na Olimpijskim igrama...

Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u Egiptu nije izgledala dobro, a Domagoj Duvnjak vjeruje kako će u Montpellieru slika i dojam biti potpuno drugačiji.

"Prošlo je mjesec i pol dana od Egipta, puno bolje se osjećamo i nadam se da ćemo to pokazati na ovom turniru. Zdravi smo, na treningu to stvarno dobro izgleda, dobro smo pripremljeni i to trebamo pokazati na terenu."

Novog izbornika momčad jako dobro poznaje i tu neće biti nikakvih problema.

"Izbornik Horvat bio je pomoćni trener izborniku Červaru, mi poznajemo njega, on poznaje nas, tako da nije bilo nikakvih problema. Jako dobro smo se pripremali, pogledali smo puno videa i mislim da će sve biti u redu."

Pripreme za ovaj turnir traju već neko vrijeme, igrači su dobivali videa i spremni su došli na pripreme.

"Zadnjih tri tjedna izbornik je već slao svakom igraču videa Francuske, Portugala i Tunisa pa smo došli pripremljeni na ovo okupljanje. Ovih tri dana smo pogledali dosta videa, standardno smo radili na našoj obrani 5-1, 6-0, tranziciju za koju smo rekli da nije bila dobra u Egiptu, to je segment igre koji možemo popraviti. Radili smo na svim segmentima rukometne igre i nadam se da će to dobro izgledati."

Hrvatska kreće susretom protiv prvog favorita Francuske, skupina je jako teška, ali prolazak u Tokio je imperativ.

"Jako težak turnir, odmah krećemo s Francuskom. Bit će jako teško, ali mi smo spremni, naš cilj je otići na Olimpijske igre, a o protivnicima ne treba puno govoriti. Francuska je osvajač puno medalja, Portugal se podignuo u zadnje tri-četiri godine i igra fenomenalan rukomet te je doveo do savršenstva igru sedam na šest. Na Tunis još nismo bacili fokus, imat ćemo prilike jer igramo s njima zadnju utakmicu. Nada, se da ćemo već sutra krenuti dobro s Francuzima."

"Spremni smo, to je naš san, svi znamo što znače Olimpijske igre za svakog sportaša. Nadam se da ćemo u nedjelju svi slaviti."

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!