Nogomet

Mamić: 'Tottenham je odlična momčad, ali vjerujemo da možemo u Zagrebu pobijediti'

Jan Šneler • četvrtak, 11.03.2021.
Mamić: 'Tottenham je odlična momčad, ali vjerujemo da možemo u Zagrebu pobijediti'

Premda Dinamo nije potopljen protiv Tottenhama u Londonu, činjenica je kako je engleski sastav pokazao kako je kvalitetniji od hrvatskog prvaka...

Prvi susret osmine finala Europske lige odigran u Londonu otišao je na stranu Tottenhama. Mnogi su to očekivali, premda je uvijek postojala nada kako Dinamo može iznenaditi. Ovaj Dinamo definitivno ima tu mogućnost, ali u ovakvim susretima svaka šansa mora se iskoristiti.

To je ujedno naglasio i trener Zoran Mamić koji je svjestan kako je njegov sastav imao težak zadatak protiv prilično opasnog protivnika. Nažalost, u ovakvim susretima koncentracija je izuzetno bitna, a u dva navrata Dinamo je tu pokleknuo.

"Čestitke Tottenhamu na pobjedi. Pokazali su da su odlična momčad, iskoristili su dva naša propusta. Pružili smo solidnu igru, moglo je to biti puno bolje prema naprijed, ali protivnik nije dozvolio nešto više", rekao je Mamić.

Osim što su na papiru moćniji sastav, Tottenham je pokazao i na terenu kako se radi o skupini sjajnih igrača. Nije Tottenham samo Harry Kane, današnji dvostruki strijelac, već i svi drugi koji iz tjedna u tjedan igraju protiv najboljih nogometaša svijeta.

"Oni igraju Premier ligu, igraju tjedno utakmice na većem nivou. Igraju u najboljoj ligi na svijetu i sigurno da su fizički moćniji", dodao je trener Dinama.

Ipak, ako treba izvući neku pozitivnu crtu u današnjem susretu, to je definitivno dijelić igre u obrani jer Tottenham nije stvorio bezbroj prilika. S druge strane, Dinamo je napadački izgledao prilično limitirano, a poneke šanse slabo koristio.

"Osim golova nismo im dozvolili puno, usmjeravali smo ih na bokove. Mogli smo odvesti utakmicu u drugom smjeru da smo bolje iskoristili šansu na samom početku. Naše poluprilike nismo iskoristili i na ovom nivou ono što se pruži, mora se iskoristiti", istaknuo je Mamić, ali ujedno i pozitivno zaključio:

"Uvijek ima nade, sve je moguće. Probat ćemo dati sve od sebe, odigrati dobru utakmicu i moramo vjerovati u pobjedu. Ne može se pripremati za utakmicu s porazom u glavi. U Zagrebu moramo bolje iskoristiti igru u ofenzivnom dijelu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!