Zimski sportovi

Noel slavio, Schwarzu Mali globus, Hrvatima bodovi

Matej Kačan • nedjelja, 14.03.2021.
Noel slavio, Schwarzu Mali globus, Hrvatima bodovi

Epilog slaloma u Kranjskoj Gori je pobjeda za Clementa Noela, ali je najvažnija vijest da je riješeno pitanje vlasnika Malog kristalnog globusa. Ove sezone najbolji je Marco Schwarz...

Pretposljednji slalom sezone u Kranjskoj Gori donio je i rješenje ukupnog poretka u disciplini. Ovosezonski najbolji slalomaš svijeta je i službeno Marco Schwarz koji je sedmim mjestom osvojio novih 36 bodova te je održao prednost od preko sto bodova ispred Ramona Zenhäuserna koji je završio treći te je uzeo 60 bodova.

Austrijanac tako ia 625 bodova, što je 123 više od Švicarca i do kraja je ostala tek jedna utrka na finalu Svjetskog kupa pa Schwarz slavi svoj prvi Mali globus u karijeri. Važna stvar u borbi za Veliki globus se dogodila ispadanjem Alexisa Pinturaulta pa tako Francuz nije uspio povećati prednost nad Marcom Odermattom koja tako i dalje iznosi 31 bod.

S dvije sjajne vožnje je slavio Francuz Clement Noel sa 62 stotinke zaostatka, a iza njega se smjestio sunarodnjak Victor Muffat-Jeandet. Iza Zenhäuserna je četvrti bio još jedan Švicarac Loic Meillard, dok je peti Henrik Kristoffersen.

Hrvatski skijaši su redom uspjeli osvojiti bodove i poboljšati rezultat iz prve vožnje. Filip Zubčić je na kraju završio na 12. mjestu, dok je Matej Vidović skočio u Top 20 na 18. mjesto s dvije sekunde i 79 stotinki slabijim vremenom od Noela. Istok Rodeš je završio 22. s +3.29 sekundi zaostatka.

Kranjska Gora, slalom (M):
1. Clement Noel (FRA) 1:47.51
2. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +0.62
3. Ramon Zenhäusern (ŠVI) +0.71
4. Loic Meillard (ŠVI) +0.90
5. Henrik Kristoffersen (NOR) +1.02
...
12. Filip Zubčić (HRV) +2.22
18. Matej Vidović (HRV) +2.79
22. Istok Rodeš (HRV) +3.29

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!