Košarka

Raspoloženi Warriorsi svladali Jazzere, loša večer Bogdanovića

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.03.2021.
Raspoloženi Warriorsi svladali Jazzere, loša večer Bogdanovića

Golden State Warriorsi upisali su pobjedu protiv Utah Jazza sa 131:119 i tako su prekinuli niz od četiri uzastopna poraza. Jazzerima nije pomogla niti sjajna večer Rudyja Goberta dok je Bojan Bogdanović, upravo suprotno, imao vrlo lošu večer...

Morao je negdje stati niz Golden State Warriorsa, stao je na Jazzerima. Ovo je prva pobjeda za Kerrovu momčad još od 26. veljače kada je svladala Charlotte Hornetse, a u međuvremenu je nanizala tri uvjerljiva poraza te jedini tijesan protiv Portland Trail Blazersa.

Ovaj put su od početka bili "unutra", imali su dovoljno raspoloženih igrača i zasluženo su slavili. Vodiči su od početka, kasnije su imali odgovor na sve pokušaje Jazza da se potpuno vrate u utakmicu te su na kraju zasluženo slavili.

Bojan Bogdanović nastavlja s toplo-hladno igrama. Ovdje je bio hladan pa ga u završnici nije niti bilo na parketu. Pružena mu je zadnja prilika za ovaj susret da nešto napravi kada je ušao na parket osam minuta prije kraja, ali izgubio je loptu na minus tri, kod iste razlike napravio je faul na šutu za tricu da bi nakon toga promašio tricu i s tri minute u toj "šihti" napustio je parket. Igrao je 27 minuta i ubacio devet poena uz šut (1/2 za dva, 1/7 za tri, 4/4 slobodna) uz četiri izgubljene lopte.

Zato je sjajnu večer imao Rudy Gobert koji je ubacio 24 poena i uhvatio čak 28 skokova. 24 poena dodao je i Donovan Mitchell, Mike Conley završio je s 23 poena i šest asistencija, a Jordan Clarkson s 21 poenom i pet skokova.

Kod Warriorsa Stephen Curry imao je 32 poena (6/9 trica), pet skokova, devet asistencija, Andrew Wiggins dodao je 28 poena, a Draymond Green 11 poena, 12 skokova i 12 asistencija.

Thunder je ugostio Grizzliese i upisao pobjedu 128:122. Preuzeo je vodstvo tricom sjajnog Pokuševskog na polovici zadnje dionice i do kraja susreta nije ispuštao vodstvo.

Shai Gilgeous-Alexander ubacio je 30 poena uz pet asistencija, a Aleksej Pokuševski dodao je 23 poena i deset skokova uz tricu 5/8. Kod Memphisa Ja Morant ubacio je 22 poena uz sedam asistencija, Dillon Brooks dodao je 19 poena, a Jonas Valančiunas 16 poena i 14 skokova.

NBA:
Golden State Warriors - Utah Jazz 131:119
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 128:122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!