Košarka

Šamanić i Zubac jednoznamenkasti u teškim porazima Spursa i Clippersa

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.03.2021.
Šamanić i Zubac jednoznamenkasti u teškim porazima Spursa i Clippersa

Loš dan u NBA ligi za hrvatske košarkaše, osim Bojana Bogdanovića koji nije briljirao u porazu Jazza, teške poraze upisali su i Luka Šamanić i Ivica Zubac...

Philadelphia je otvorila vrata dvorane za dio navijača i pred nešto više od tri tisuće posjetitelja pregazila je San Antonio Spurse sa 134:99. Jako ružna večer za Spurse koji su potpuno poniženi, a kako si izgledali, pokazuje odgovor Gregga Popovicha na novinarski upit može li izvući išta pozitivno iz ovog nastupa. "Ne", kratko je odgovorio Pop.

Bilo je to potpuno poniženje za Spurse, Philadelphia je nastupila bez Joela Embiida, ali bez obzira na to, Spursi nisu imali nikakve šanse. Već pet minuta prije kraja treće dionice Popovichu je sve bilo jasno i počeo je vaditi one koji su dotad imali minutažu i uvoditi one koji su u drugom planu.

Tako je i Luka Šamanić dobio priliku igrati do kraja susreta, skupio je 17 minuta i ubacio sedam poena (2/2 za dva, 0/2 za tri, 3/5 slobodna) uz po skok, asistenciju i blokadu.

Kod Spursa najefikasniji su bili Derrick White i Drew Eubanks s po 17 poena s tim da je Eubanks upisala devet skokova. Kod Sixersa Tobias Harris je ubacio 23 poena uz devet skokova i sedam asistencija, a Seth Curry dodao je 21 poen.

Vrlo loš nastup upisali su i Clippersi koji su visoko poraženi od New Orleans Pelicansa. Zbog problema s leđima rano su ostali bez Sergea Ibake, Ivica Zubac bio je van ritma i brzo se napunio osobnim pogreškama, a ni po povratku nije briljirao što su bili samo neki od problema Clippersa. Osim toga Patrick Beverley je ozlijeđen što je bio dodatni problem.

No najveći problem je što jednostavno nisu imali rješenja za Williamsona, Ingrama i Balla koji su odigrali odličnu utakmicu i odveli Pelicanse do visoke pobjede. Clippersi su u završnici malo smanjili zaostatak, ali tro nije bilo dovoljno za izbjegavanje visokog poraza.

Zubac je za 13 minuta ubacio tri poena (1/4 za dva, 0/1 za tri, 1/2 slobodna) i uhvatio pet skokova. Kawhi Leonard je upisao 23 poena i pet skokova, a Reggie Jackson 18 poena. Kod domaćina Williamson je završio s 27 poena i pet asistencija, Ingram s 23 poena i pet asistencija, a Ball s 20 poena, osam skokova i pet asistencija.

NBA:
Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs 134:99
New Orleans Pelicans - LA Clippers 135:115

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!