Košarka

Bogdanović solidan u pobjedi Jazza, Sunsi sa skromnim Šarićem uzvratili Wolvesima

Branimir Korać • subota, 20.03.2021.
Bogdanović solidan u pobjedi Jazza, Sunsi sa skromnim Šarićem uzvratili Wolvesima

Od hrvatskih igrača u NBA ligi noćas su nastupili Bojan Bogdanović i Dario Šarić. Nisu se istaknuli velikim učinkom, a Bogdanović je ipak bio bolji...

Utah Jazz stigao je do pobjede protiv Toronto Raptorsa u gostima, slavio je sa 115:112 u zanimljivom dvoboju koji je odlučen tek u samoj završnici.

Bojan Bogdanović ovaj put nije uzimao puno šuteva, za 25 minuta ubacio je deset poena(1/3 za dva, 1/2 za tri, 5/5 slobodna) te tome dodao dva skoka. Imao je najmanju minutažu od svih startera i vidi se da se muči s formom.

Raptorsi su imali priliku odvesti utakmicu na svoj mlin, tricom Kylea Lowryja minutu i pol prije kraja poveli su sa 110:105 da bi nakon toga Donovan Mitchell sam napravio seriju 8:0 i okrenuo rezultat. Siakam je šest sekundi prije kraja smanjio na 113:112, Mike Conley pogodio oba bacanja da bi Siakam promašio tricu sa sirenom za produžetak.

Mitchell je završio susret s 31 poenom i šest asistencija te tricom 0/9, Joe Ingles dodao je 19 poena i šest asistencija te tricu 5/6, a Rudy Gobert 15 poena i 16 skokova. Kod Raptorsa Pascal Siakam je upisao 27 poena i devet asistencija, a po 17 poena ubilježili su Norman Powell (pet skokova) i Fred VanVleet (devet asistencija).

Phoenix Sunsi vratili su se pobjedama i to su slavili protiv Minnesote Timberwolves sa 113;:101. Odigrali su dobru utakmicu, dominirali i na kraju zaslužili pobjedu.

Wolvesi su ih svladali u petak, no ovaj put Sunsi su odigrali prvenstveno bolje u fazi obrane, Minnesota je ubacili 22 poena manje nego u prošlom susretu i te je upisala poraz. Utakmicu prije Karl-Anthony Towns i Anthony Edwards zajedno su ubacili 83 poena, no ovaj put nobrana Sunsa je više nego prepolovila njihov učinak.

Chris Paul je predvodio Sunse s 20 poena i deve asistencija, a Mikal Bridges dodao je 17 poena i šest skokova. Dario Šarić je za 24 minute ubacio tek dva poena (1/2 za dva, 0/2 za tri) te uhvatio pet skokova.

Kod Minnesote Towns je ubacio 24 poena uz devet skokova, Ricky Rubio 21 poen uz deset asistencija i pet skokova, a Edwards 11 poena uz deset skokova i šest asistencija.

NBA:
Toronto Raptors - Utah Jazz 112:115
Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 113:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!