Košarka

Dobri Hrvati u NBA: Bogdanović se probudio, Zubac standardan, Šamanić iskoristio šansu

Matej Kačan • četvrtak, 25.03.2021.
Dobri Hrvati u NBA: Bogdanović se probudio, Zubac standardan, Šamanić iskoristio šansu

U bogatoj sinoćnjoj NBA večeri su igrala sva četvorica NBA Hrvata i trojica su odigrala jako dobro te su išli preko deset poena. Jedino je Dario Šarić ostao samozatajan...

Osim toga što su već duže vrijeme bez Kyrieja Irvinga i Kevina Duranta, Brooklyn Netsi su za susret s Jazzom prijavili izostanak i Jamesa Hardena te Blakea Griffina i takvi nisu predstavljali nikakvu opasnost za zahuktali Jazz.

Utah je krenula jako od prve sekunde te je apsolutno izdominirala suparnika te je slavila s ogromnih 30 poena prednosti: 118:88. Zaista se nema mnogo za reći o ovom susretu koji je bio jednosmjerna ulica, ali svakako vrijedi notirati "buđenje" Bojana Bogdanovića.

Hrvatski je šuter za 24 minute iz igre gađao 5/8 (4/6 trice) te je uz četiri bacanja ostvario 18 poena uz po tri skoka i asistencije. Kod Jazza je prvo ime bio Donovan Mitchell s 27 poena i sedam dodavanja, dok je kod Netsa brzo ušla klupa, a istaknuo se Alize Johnson s 23 poena i 15 skokova.

Ništa manje uvjerljivi nisu bili ni LA Clippersi koji su na gostovanju u San Antoniju otpuhali domaćine s terena te su protutnjali Teksasom s čak 33 poena prednosti. Završilo je 134:101 za Clipperse kod kojih Ivica Zubaci dalje uživa u prvoj petorci.

Centar je igrao 32 i pol minute i po običaju je šutirao savršenih 5/5 iz igre te gotovo savršenih 4/5 s linije bacanja za 14 poena, a uhvatio je i sam lopti te podijelio dvije asistencije i jednu blokadu. Ukrao je i izgubio po jednu loptu.

Clipperse je pak vodio Kawhi Leonard s 25 poena, sedam skokova i čak pet ukradenih lopti, a Gregg Popovich je na velikom zaostatku brzo krenuo s miješanjem sastava pa je sjajnu priliku opet dobio Luka Šamanić. On je to još jednom iskoristio pa je za 17 i pol minuta ubacio 14 poena (6/8 iz igre, 2/4 bacanja) uz četiri skoka i asistenciju.

Najmanje uvjerljiv bio je Dario Šarić koji je ostao na tek četiri poena u dosta iznenađujućem porazu svojih Sunsa koji su u gostima imali utakmicu protiv slabog Magica na dlanu, ali ih je šokirao Evan Fournier polaganjem 6.4 sekundi prije kraja za 112:111 i pobjedu Magica.

Fournier je navodno kandidat za razmjenu iz Magica i tako bi mogao svoju karijeru u Orlandu završiti na vrlo pamtljiv način. Niz pobjeda Sunsa je prekinut na tri, a Francuz je završio na 21 poenu uz četiri trice. 27 je uz 14 skokova ostvario Nikola Vučević.

Kod Sunsa je Devin Booker zabio 25 uz sedam skokova i dodavanja, a gotovo iste brojke uz tek dva poena manje je imao Chris Paul. Šarić je igrao 14 minuta te je iz igre imao 2/6 za četiri poena te pet skokova.

NBA:
Utah Jazz - Brooklyn Nets 118:88
Sa Spurs - LA Clippers 134:101
Orlando Magic - Phoenix Suns 112:111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!