Košarka

Sjajan dvoboj Jokića i Ziona, Nuggetsi na kraju slavili

Branimir Korać • subota, 27.03.2021.
Sjajan dvoboj Jokića i Ziona, Nuggetsi na kraju slavili

U još devet noćašnjih susreta u NBA ligi nije nedostajalo uzbuđenja, ali i vrhunskih nastupa. Ističe se dvoboj Nuggetsa i Pelicansa zbog sjajnog nastupa Nikole Jokića i Ziona Williamsona...

Bez obzira na učinak karijere Ziona Williamsona, New Orleans Pelicansi nisu uspjeli upisati pobjedu protiv Denver Nuggetsa. Zion je bio sjajan i doslovno nezaustavljiv, ali i na drugoj strani na standardno visokoj razini bio je Nikola Jokić.

Denver je susret zaključio serijom 24:8 i tako odnio pobjedu nakon što je bio u dvoznamenkastom zaostatku tijekom posljednje dionice.

Jokić je upisao 37 poena, šest skokova i devet asistencija, Michael Porter dodao je 25 poena (5/6 trica) i pet skokova, a Jamal Murray upisao je 23 poena i 11 asistencija. Kod Pelicansa Williamson je ubacio 39 poena (16/19 iz igre) uz deset skokova i pet asistencija dok je Eric Bledsoe dodao 16 poena i devet asistencija.

Lakersi su prekinuli niz od četiri uzastopna poraza te su svladali Cleveland Cavalierse sa 100:86. Skromne Cavse očekivano su svladali iako nastupaju bez ozlijeđenih zvijezda LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa.

Montrezl Harrell dao je veliki doprinos s klupe s 24 poena i deset skokova, od čega sedam u napadu, a Dennis Schröder dodao je 17 poena, sedam asistencija i pet skokova. Kod Cavsa Larry Nance upisao je 17 poena, deset skokova i pet asistencija, Darius Garland 14 poena i pet asistencija, a Jarrett Allen 13 poena, 11 skokova i pet asistencija.

Portland je bez Damiana Lillarda slavio kod Orlanda kojem su nedostajali svi oni koji su stigli kroz tradeove plus Isaac, Fultz i Ross. Bez obzira na to, pružili su dobar otpor favoriziranim gostima.

Dobar debi u dresu Portlanda imao je Norman Powell koji je ubacio 22 poena (5/7 trica) koliko je dodao i CJ McCollum (sedam asistencija, pet skokova>). Enes Kanter ubacio je 15 poena uz 15 skokova s klupe nakon što se u petorku vratio oporavljeni Jusuf Nurkić. Kod Orlanda 22 poena i šest skokova upisao je Chuma Okeke, 18 poena James Ennis te 14 poena i 15 skokova Khem Birch.

James Harden nosio je Brooklyn Netse do pobjede u gostima kod Detroit Pistonsa. I dalje bez Duranta i Irvinga, ali Netsi su ipak slavili uz 44 poena, 14 skokova i osam asistencija sjajnog Hardena.

Dobar posao odradio je s klupe bivši igrač Pistonsa Blake Griffin koji je za 20 minuta ubacio 17 poena. Minutaža bi zasigurno bila i veća da Griffin nije imao problema s osobnim pogreškama. Kod Pistonsa Jerami Grant ubacio je 19 poena.

Dallas Mavericksi bez Luke Dončića nisu uspjeli svladati Indianu Pacerse. Pacersi su čak bili i uvjerljivi sa 109:94, odradili su vrlo dobru utakmicu i kada je Dallas zaprijetio povratkom u susret, Indiana je imala spreman odgovor.

Po 22 poena kod Indiane ubacili su Domantas Sabonis (15 skokova, pet asistencija) i Malcolm Brogdon (šest skokova). Kristaps Porzingis na drugoj strani ubacio je 31 poen i uhvatio 18 skokova, ali nije bilo podrške suigrača.

Jako dobru utakmicu odigrao je Boston u Milwaukeeju gdje je slavio sa 122:114. Bucksi su bili u nizu od osam uzastopnih pobjeda, ali Boston je odradio sjajan posao u obrani, limitirao je Giannisa Antetokounmpa na 16 poena i tu odradio veći dio posla. Giannis je ove sezone na skoro 29 poena u prosjeku, no Boston ima način kako ga usporiti.

S druge strane odličnu utakmicu odradili su Jayson Tatum s 34 poena i Marcus Smart koji je dodao 23.

NBA:
New Orleans Pelicans - Denver Nuggets 108:113
Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 100:86
Orlando Magic - Portland Trail Blazers 105:112
Detroit Pistons - Brooklyn Nets 111:113
Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 107:101
Dallas Mavericks - Indiana Pacers 94:109
Milwaukee Bucks - Boston Celtics 114:122
Charlotte Hornets - Miami Heat 110:105
Golden State Warriors - Atlanta Hawks 108:124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!