Automoto

Alonso u Bahreinu odustao zbog - vrećice za sendvič

Matej Kačan • utorak, 30.03.2021.
Alonso u Bahreinu odustao zbog - vrećice za sendvič

Otkriven je i razlog zbog kojeg se u Bahreinu Fernandu Alonsu dogodilo pregrijavanje kočnica i odustajanje. Naime, u kočnom tunelu je zapela vrećica za sendvič...

Povratničku utrku Fernanda Alonsa u Formuli 1 neslavno je prekinulo odustajanje u Bahreinu zbog pregrijavanja kočnica, a otkriven je poprilično bizaran razlog tog problema. Naime, u kočni kanal njegovog Alpinea je zapela - vrećica za sendvič.

Alonso je do tog trenutka uživao u jako dobrom vikendu jer je kvalifikacije odradio vrlo dobro te je bio na devetom mjestu, a dosta je i nadmašio momčadskog kolegu Estebana Ocona. I u utrku je Alonso krenuo dobro, borio se za deseto mjesto i bodove, a onda je morao odustati u 32. od 56 krugova.

Alonsu je na team radiju javljeno da mora u boks i odustati zbog pregrijavanja kočnica, a šef Alpinea arcin Budkowski je nakon utrke otkrio taj, vrlo nesretan i bizaran razlog koji su Alonsu i momčadi izbili prve bodove u novom ruhu.

"Vrećica u kojoj je bio omotan sendvič zapela je za stražnji kočni kanal, što je uzrokovalo pregrijavanje i štetu samim kočnicama. Morali smo povući bolid iz utrke iz sigurnosnih razloga, što je bila prava šteta s obzirom na to koliko je Fernando dobro izgledao", kazao je izvršni direktor momčadi koju smo do ove sezone poznavali kao Renault.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!