Košarka

Šamanić krenuo u petorci Spursa, Šarić skroman, Bojan solidan u porazu

Matej Kačan • utorak, 06.04.2021.
Šamanić krenuo u petorci Spursa, Šarić skroman, Bojan solidan u porazu

Sinoć su na NBA parketima nastupila trojica hrvatskih košarkaša, a posebno kao vijest valja izdvojiti povratak Luke Šamanića u petorku San Antonio Spursa...

U izostanku Dejountea Murrayja, hrvatski košarkaš Luka Šamanić još se jednom vratio u početnu petorku San Antonio Spursa u kojoj je bio za vrijeme zaraze nekoliko igrača. Šamanić je utakmicu protiv Clevelanda počeo te je odigrao 24 i pol minute, ali su Spursi izgubili.

Uništila ih je večer karijere Dariusa Garlanda koji je ubacio 37 poena uz sedam dodavanja te je vodio Cavse do 125:101 pobjede. Šamanić je iz igre šutirao slabih 3/10 te je ubacio osam poena, ali je imao solidnih šest skokova i pet dodavanja.

Jako tihu večer imao je Dario Šarić čiji Phoenix Sunsi nastavljaju s nizom pobjeda. Sunsi su dosta teže od očekivanog svladali Houston Rocketse sa 133:130, a vodio ih je Devin Booker s 36 poena te po šest skokova i dodavanja. Šarić je s klupe šutirao tek 0/6 te je ostao na jednom poenu.

Dodao je uz to samo dva skoka i asistencije te ne može biti zadovoljan učinjenim za 14 i pol minuta igre na parketu. Kod Rocketsa je 23 ubacio centar Christian Wood.

Prekinut je niz pobjeda Utah Jazza, a kobni za Jazzere bili su Dallas Mavericksi. Luka Dončić je briljirao s 31 poenom, devet skokova i osam dodavanja te je poveo svoju momčad do 111:103 pobjede, a 23 poena je dodao Dorian Finney-Smith.

Kod Jazza je bolji od ostalih bio Mike Conley s 28 poena i sedam dodavanja, a Bojan Bogdanović se opet probudio i bio je solidan. Hrvat je u 34 minute iz igre gađao 7/13 te je ubacio 16 poena uz jednu tricu i četiri skoka.

NBA:
Dallas - Utah 111:103
Houston - Phoenix 130:133
San Antonio - Cleveland 101:125

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2021. u 11:29
    spursi su losi
    Obrisan korisnik