Košarka

Phoenix bolji u dvoboju Šarića i Bogdanovića, Šamanić se vratio na klupu

Matej Kačan • četvrtak, 08.04.2021.
Phoenix bolji u dvoboju Šarića i Bogdanovića, Šamanić se vratio na klupu

Središnji susret minule NBA noći svakako je bio onaj Phoenix Sunsa i Utah Jazza. Dvije vodeće ekipe Zapada su odigrale utakmicu u kojoj je bolji bio Phoenix, a ponudile su nam i dvoboj dva hrvatska košarkaša...

Konkurencija za vrhu Zapada dodatno je zaoštrena nakon direktnog dvoboja prve i druge ekipe konferencije u kojem su slavili Phoenix Sunsi te su sedmom pobjedom u nizu došli na samo poraz razlike od Utah Jazza. Taj je dvoboj očekivano ponudio spektakl i dramu.

Sjajne individualne partije su bile na obje strane, a sve se svelo na posljednje sekunde u kojima je sve otišlo u produžetak, a u dodanom vremenu je Phoenix postigao prvih pet poena. No, do kraja je Mike Conley smanjio na 114:112, ali Chris Paul bacanjima osigurava pobjedu svojima.

Devin Booker je šutirao slabih 13/31, ali je ipak stigao do 35 poena, dok je Paul ima 29 ubačaja i devet dodavanja. Deandre Ayton je uz 18 poena imao i 12 skokova, čak sedam napadačkih. Dario Šarić je igrao tek 11 minuta te je šutirao 2/3 za šest poena uz osam skokova i jednu asistenciju.

Jazzere je vodio Donovan Mitchell s 41 poenom, dok je Rudy Gobert imao 16 poena i 18 skokova. Bojan Bogdanović bio je dobar s 8/17 iz igre u 40 minuta za 20 poena i skok.

Kod San Antonio Spursa se Luka Šamanić vratio na kraj klupe te je odigrao tek četiri minute u porazu od Denvera. Nuggetsi su slavili sa 106:96 za svoju sedmu pobjedu u nizu, a sjajan je bio Nikola Jokić s 25 poena, devet skokova i 10 asistencija.

Šamanić je šutirao 1/2 iz igre za dva poena te dva skoka i jedno dodavanje. Po 18 su kod Spursa ubacili Derrick White i Dejounte Murray.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.04.2021. u 11:23
    sunsi bravoooooooo
    Obrisan korisnik