Nogomet

Tuchel: 'Liga prvaka je velika avantura za naše igrače'

Matej Kačan • srijeda, 14.04.2021.
Tuchel: 'Liga prvaka je velika avantura za naše igrače'

Trener Chelseaja Thomas Tuchel zadovoljan je prolaskom svoje ekipe u polufinale Lige prvaka, a posebno je naglasio iskustvo za mlade igrače...

Iako je Chelsea minimalno izgubio od Porta, ipak se plasirao u polufinale Lige prvaka, a Thomas Tuchel je prezadovoljan uspjehom. Posebno se osvrnuo na mladost ekipe i priliku da ti mladi igrači nauče mnogo iz takvog iskustva.

"Ako pogledate listu naše ekipe i dva igrača koja su zabila prošli tjedan, to su im bili prvi golovi u natjecanju. No, ako zabiju Mbappe, Benzema ili Salah i to je njihov pedeseti ili stoti gol u Ligi prvaka. Želimo to nadoknaditi i ono što mlada ekipa može jest boriti se, trčati i izdržati. To je velika avantura za igrače."

Iako je Chelsea mlada momčad, u polufinalu neće biti prolaznik. Kad su već tu, od igrača se očekuje da se bore za finale i korak više.

"Doći do polufinala je velika stvar i ako pogledate posljednji put kad je Chelsea bio u polufinalu, znate da nismo navikli biti tu. Jednom kad ste tamo, onda igrate za finale, to je jasno. Idete u svaku minutu kako bi učili i napredovali. To trenutno radimo kroz naša iskustva i lijepo je biti uz teren za to vrijeme", kazao je Tuchel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!