Nogomet

Terzić kritizirao suđenje: 'Udarac lopte glavom u ruku nije kažnjiv'

Matej Kačan • četvrtak, 15.04.2021.
Terzić kritizirao suđenje: 'Udarac lopte glavom u ruku nije kažnjiv'

Trener Borussije Dortmund Edin Terzić nije propustio kritizirati odluku na susretu s Cityjem koja je Englezima donijela penal i početak preokreta...

Borussia Dortmund je bila na dobrom putu da iznenadi Manchester City i preokrene 2:1 iz prvog susreta, ali se onda dogodio sporan trenutak. Pri 1:0 za Nijemce je Emre Can igrao rukom u svom kaznenom prostoru nakon što je glavom sam sebe napucao u ruku.

Sudac je pokazao na 11 metara, a kazneni udarac je u pogodak pretvorio Riyad Mahrez te je City do kraja preokrenuo i prošao. Trener Dortmunda Edin Terzić se ne miri s tom odlukom i kaže da je pogrešna.

"Da budemo pošteni, moramo čestitati Cityju jer je igrao briljantno i zasluženo ide dalje. No, nakon tri od četiri poluvremena smo mi bili u situaciji da prođemo dalje. Zato je iritantno primiti takva dva gola. Na seminarima za suce je jasno naznačeno da udarac od glave u ruku nije kažnjiv", kazao je.

Terzić nije do kraja kritizirao suce, ali nije propustio napomenuti da neke odluke zaista nisu išle na ruku Dortmundu. Uz taj penal, Dortmundu je u Engleskoj poništen naoko regularan pogodak Judea Bellinghama.

"Da to tako sročim, nismo baš imali sreće s odlukama u dvije utakmice. Sanjali smo velik san koji je nažalost sad gotov", kazao je trener Borussije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!