Nogomet

Ademi: 'Pobijedili su zasluženo'; Livaković: 'Dinamo je puno napredovao'

Jan Šneler • četvrtak, 15.04.2021.
Ademi: 'Pobijedili su zasluženo'; Livaković: 'Dinamo je puno napredovao'
Foto: Pixsell

Nakon poraza od Villarreala, Dinamovi igrači nisu bili razočarani već svjesni kako je španjolski sastav bio bolji i zasluženo prošao u polufinale Europske lige...

Premda je Villarreal prošao u polufinale Europske lige i u obje utakmice četvrtfinala slavio protiv Dinama, zagrebački nogometaši nemaju se čega sramiti. Odigrali su dvije vrlo teške i tvrde utakmice, pokazali kvalitetu i zaokružili jednu lijepu europsku sezonu.

"Bili su bolji danas, pobijedili su zasluženo. Imali su oni dobrih prilika, imali smo i mi. Iskoristili su našu zbunjenost, nismo dobro preuzeli igrače i ovoga puta se nismo izvukli", bio je iskren nakon susreta kapetan Arijan Ademi.

Dinamo je u Španjolskoj završio svoj europski put, ali sada Modre očekuje velika borba u HNL-u i završnici Hrvatskog nogometnog kupa. Vremena za razmišljanje o ovom porazu neće biti i koncentracija će morati biti usmjerena isključivo prema domaćim uzbuđenjima.

"Idemo dalje, glavu gore, dali smo sve od sebe. Čestitam svim dečkima, napravili smo dobre stvari za Dinamo, ali i za hrvatski nogomet. Želimo osvojiti prvenstvo i kup, probat ćemo to realizirati", dodao je Ademi.

S kapetanom se slaže i jedan od najboljih pojedinaca večerašnjeg susreta, vratar Dominik Livaković. Reprezentativna jedinica odigrala je fenomenalan susret u kojem je upisao nekoliko sjajnih obrana i do kraja držao Dinamo u igri. Livaković je svjestan kako je Dinamo napravio veliki rezultat u Europi ove sezone.

"Dobro stojimo, ovo je ozbiljna ekipa s ozbiljnim trenerom. Nismo Tottenham dobili slučajno, ovdje smo pokušavali igrati. Puno bolje nego u Ligi prvaka prije nekoliko godina kada smo gledali da što manje primimo. Dinamo je puno napredovao", rekao je Dinamov vratar.

FOTO: Pixsell/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!