Košarka

Bogdanović opet dobar u revanšu Lakersima, Šarić slab u startnoj petorci

Matej Kačan • utorak, 20.04.2021.
Bogdanović opet dobar u revanšu Lakersima, Šarić slab u startnoj petorci

Sinoć su na NBA parketima igrala trojica Hrvata, a opet je najbolji nastup ubilježio Bojan Bogdanović čiji su se Jazzeri osvetili Lakersima za poraz u subotu. Dario Šarić je krenuo u petorci, ali je bio dosta slab...

Nakon poraza u produžetku u subotu od LA Lakersa u Staples Centru, Utah Jazzu su se do ponedjeljka ipak vratila dva vrlo važna igrača i to se odmah vidjelo na igri. Već su Rudy Gobert i Mike Conley bili dovoljni da razlika bude očita, a vratio se i Derrick Favors na klupi.

Ne čudi zato da su se Jazzeri osvetili za poraz dva dana kasnije na istom mjestu, posebno jer su Lakersi opet bili u istom sastavu bez dvije najveće zvijezde, ali i Marca Gasola. Ono što pak čudi jest činjenica da je Jazz jednoj od najboljih obrana lige šutirao čak 57.5 posto iz igre te je ubacio 15 trica.

Lakersi nisu imali vatrene moći za nositi se s time pa bilježimo sigurnu 111:97 pobjedu Utaha koju su opet vodili Jordan Clarkson s 22 poena i Joe Ingles s poenom manje. Dobar je bio i Bojan Bogdanović koji je ubacio 19 poena (7/12 iz igre, 2/6 trica, 3/3 bacanja) te tri skoka i četiri dodavanja za 30 minuta.

Kod Lakersa je s klupe sjajan bio Talen Horton-Tucker s 24 poena, dok je od startera Kyle Kuzma zabio 17 uz trojicu po 15 poena.

Dvoboj vrha lige su igrali i Phoenix Sunsi i Milwaukee Bucksi, a Sunsi su pobjednički prošli kroz Wisconsin u čak dva produžetka i sa samo pola koša prednosti. Četiri i pol minute do kraja regularnog dijela su Sunsi gubili sedam razlike, ali su se vratili.

Nije bilo pobjednika u regularnom dijelu, ali ni nakon prvog produžetka, a onda je pri 127:127 samo tri desetinke prije kraja PJ Tucker faulirao Devina Bookera pri zadnjem šutu. Gledalo se je li prekršaja bilo prije sirene, pokazano je da jest i Booker je pogodio bacanje za pobjedu.

U ovako tijesnoj utakmici su Sunsi trebali pomoć svih pa su imali četvoricu iznad 20 poena. Najviše je zabio Booker s 24, a 22 uz 13 dodavanja je imao Chris Paul. Dario Šarić je krenuo u petorci na poziciji krilnog centra, ali je u 18 i pol minuta bio slab s dva poena (1/7 iz igre) te pet skokova i jednu asistenciju.

Kod Bucksa je Giannis Antetokounmpo ubacio 33 poena uz osam skokova, 26 je dodao Khris Middleton, a poen manje Jrue Holiday.

Uvjerljivu pobjedu su upisali San Antonio Spursi koji su bili prejaki za Indiana Pacerse koji su došli u dosta krnjem sastavu, bez nekolicine važnih igrača, a najvažnija je vijest ozljeda Mylesa Turnera koja je stigla netom prije utakmice.

Derrick White je dao potrebnu iskru Spursima koji su slavili sa 109:94, a White je ubacio 25 poena. Tri minute s klupe dobio je i Luka Šamanić, ali je ostao bez pokušaja na koš te je od svih statističkih rubrika imao samo jedan prekršaj.

NBA:
Lakers - Jazz 97:111
Bucks - Suns 127:128
Pacers - Spurs 96:109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2021. u 10:14
    bravo jazzeri sretbo u borbi za 1 mjesto
    Obrisan korisnik