Tenis

Simona Halep jedina lakoćom do polufinala, Svitolina spašavala meč lopte

Branimir Korać • subota, 24.04.2021.
Simona Halep jedina lakoćom do polufinala, Svitolina spašavala meč lopte

Na turniru u Stuttgartu odigrani su susreti četvrtfinala. Jedino je Simona Halep imala lagan posao i slavila u dva seta, ostale su se morale pomučiti za prolaz...

Druga nositeljica turnira u Stuttgartu, Simona Halep, rutinski je prošla u polufinale. Igrača je protiv Ruskinje Ekaterine Aleksandrove i svladala ju je za sat i 15 minuta uz svega pet ispuštenih gemova. Ruskinja je upisala deset break lopti kao i Halep, ali za razliku od druge nositeljice, ona ih nije tako dobro koristila.

Puno neizvjesniji dvoboj odigrale su Ashleigh Barty, prva igračica svijeta i Karolina Pliškova, deveta na svijetu. Nakon što su igračice razmijenile setove, u trećem setu Pliškova je imala break, servirala za meč, ali tu nije izdržala i Barty s četiri uzastopna gema odlazi do pobjede.

Veliku priliku propustila je Petra Kvitova koja je imala prolaz u rukama, ali Elina Svitolina vratila se iz teške pozicije. Kvitova je uzela priv set i u drugom u dva gema imala po meč loptu, ali Svitolina se spasila i onda u trećem setu izdominirala.

Anett Kontaveit je jako loše koristila break lopte, imala ih je čak 18 i iskoristila tek tri dok je s druge strane Arina Sabalenka od njih deset iskoristila svaku drugu te na kraju izborila mjesto u polufinalu...

WTA Stuttgart, četvrtfinale:
Simona Halep (Rumunjska, 2) - Ekaterina Aleksandrova (Rusija) 6:1, 6:4
Ashleigh Barty (Australija, 1) - Karolina Pliškova (Češka, 6) 2:6, 6:1, 7:5
Elina Svitolina (Ukrajina, 4) - Petra Kvitova (Češka, 7) 6:7(4), 7:5, 6:2
Arina Sabalenka (Bjelorusija, 5) - Anett Kontaveit (Estonija) 7:5, 4:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!