Liga prvaka, nokaut faza, Polufinale - prve utakmice, 28.04.2021, 21:00 h, Park prinčeva
Suci: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp (Njemačka)
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Marquinhos 15'
1:2(1:0) Manchester City
Kevin de Bruyne 64'
Riyad Mahrez 72'
Manchester City

PSG sjajno krenuo pa se raspao u desetak minuta, City u Englesku nosi veliku prednost

Matej Kačan • srijeda, 28.04.2021.
PSG sjajno krenuo pa se raspao u desetak minuta, City u Englesku nosi veliku prednost

U drugom polufinalu Lige prvaka je Manchester City obavio ogroman posao na Parku prinčeva u Parizu. PSG je poveo, ali je City sve preokrenuo u desetak minuta te kući nosi 2:1...

Paris Saint-Germain
Manchester City
Paris Saint-Germain
Manchester City
1
Keylor Navas
24
Alessandro Florenzi
5
Marquinhos
3
Presnel Kimpembe
25
Mitchel Bakker
27
Idrissa Gueye
8
Leandro Paredes
(do 83')
6
Marco Verratti
11
Angel Di Maria
(do 80')
7
Kylian Mbappe
10
Neymar
Pričuvni igrači
15
Danilo Pereira
80'
21
Ander Herrera
83'
Trener
Mauricio Pochettino
31
Ederson
2
Kyle Walker
5
John Stones
3
Ruben Dias
27
Joao Cancelo
(do 61')
8
Ilkay Gundogan
16
Rodri
17
Kevin de Bruyne
26
Riyad Mahrez
20
Bernardo Silva
47
Phil Foden
Pričuvni igrači
11
Oleksandr Zinčenko
61'
 
Trener
Pep Guardiola

Slično kao i u utorak u susretu Reala i Chelseaja, i u drugom polufinalu smo u prvoj utakmici gledali dva suprotna poluvremena u kojima momčad koja je bolje krenula nije do kraja naplatila svoju bolju igru. Ovaj put je prvih 45 minuta pripalo PSG-u, ali je City okrenuo i slavio.

Nakon dobrog početka na obje strane, prve prave šanse su imali domaćini. U 13. minuti je Neymar dobro pucao korak-dva unutar kaznenog prostora nakon lijepe izigrane akcije Pariza, ali je Ederson obranio. Samo dvije minute kasnije korner i gol.

Angel Di Maria je sjajno oštro ubacio na peterac, a na prvoj stativi je najviši u skoku Marquinhos. Kapetan PSG-a samo je trznuo glavom i skrenuo loptu u mrežu za 1:0. Sljedećih 10 minuta igra bolje i u 27. opet ima sjajnu šansu iz kornera.

Ovaj put druga strana, izvođač je isti, ali Paredes ovaj put puca tik kraj vrata. Pariz je nastavio igrati mnogo bolje, a prvi bljesak gostiju vidimo u 42. minuti kad je Phil Foden snažno pucao s desetak metara, ali je Keylor Navas na mjestu.

Otišlo se na poluvrijeme s 1:0 i uz dojam da PSG ima City na konopcima, ali se sve okrenulo i urušilo za domaćina u samo desetak minuta. U drugo poluvrijeme je City ušao potpuno drukčiji i aktivniji i brzo se to vidjelo na rezultatu.

Nakon što je u 56. minuti Kylian Mbappe poslao oštru loptu na peterac gdje nije bilo onoga tko bi je pospremio, ostatak pripada gostima. U 60. De Bruyne atraktivno pokušava škaricama, a u 64. je i zabio, sretno i spretno.

De Bruyne je s dvadesetak metara s lijeve strane išao ubacivati, lopta je preletjela sve i nitko ju nije dodirnuo pa je prevarila i Navasa te ulazi tik uz stativu na šok i iznenađenje svih. Samo osam minuta kasnije je City preokrenuo, opet sretno i spretno.

Riyad Mahrez je izveo slobodni udarac s dvadesetak metara, a lopta je prošla baš kroz rupu između dva igrača u živom zidu. Navas nije stigao reagirati i popraviti grešku zida te imamo preokret. Nakon što se sve raspalo rezultatski za Pochettina, raspalo se i brojčano na terenu.

Idrissa Gueye je s leđa vrlo oštro i neoprezno ušao u Gündogana, javio se VAR i sugerirao sucu crveni karton za ovaj zaista krvnički start. Felix Brych je odmah poslušao sugestiju i PSG ostaje s desetoricom.

City je do kraja pritiskao i imao je nekoliko poluprilika i prilika za povećanje vodstva i rješavanje dvomeča. Imao je Foden još pokoju priliku i solo prodor, ali pogodaka nije bilo. Ipak, City može biti vrlo zadovoljan jer kući nosi prednost od 2:1 iz gostiju uz dosta sreće.

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale - prve utakmice

Real Madrid1:1Chelsea
PSG1:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale - prve utakmice

Real Madrid1:1Chelsea
PSG1:2Manchester City

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!