Košarka

Jazz završio ispred Sunsa, Bogdanović i Šarić dobri, Zupcu šest sekundi

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.05.2021.
Jazz završio ispred Sunsa, Bogdanović i Šarić dobri, Zupcu šest sekundi

Završen je regularni dio sezone u NBA ligi, a zadnjeg dana trojica Hrvata su bila na terenu. Dobar posao odradili su Bogdanović i Šarić, a Zubac samo "upisao" kako bi završio sezonu bez ijedne propuštene utakmice...

Utah Jazz ulazi u doigravanje s prednosti domaćeg terena do kraja sezone. Jazzeri su završili kao prvi u ligi, a prvo mjesto potvrdili su u zadnjem susretu regularnog dijela sezone protiv Sacramento Kingsa.

Odigrali su Jazzeri još jednu kvalitetnu utakmicu, imali potpuno situaciju pod kontrolom i nisu dopustili domaćinu da opasnije zaprijeti. U konačnici uspjeli su Jazzeri i odmoriti dio igrača, a što im je najvažnije, izbjegli su sudar u prvom krugu s Lakersima ili Warriorsima.

Bojan Bogdanović proveo je na parketu 30 minuta i za to vrijeme upisao je 18 poena (3/10 za dva, 2/5 za tri, 6/6 slobodna) uz šest skokova i četiri asistencije.

Najefikasniji kod gostiju bio je Jordan Clarkson s 33 poena (6/12 trica) dok je Rudy Gobert dodao 13 poena i 16 skokova.

Kod Kingsa Terence Davis je ubacio 20 poena, a Damian Jones 19 uz pet skokova.

Sunsi su bili svjesni kako će Jazz teško posrnuti u Sacramentu pa su tako protiv Spursa pružili odmor nositeljima igre, no svejedno su slavili sa 123:121. Završili su pobjedu iza Jazza, a da su Bogdanović i suigrači izgubili od Sacramenta, Sunsi bi bili prvi jer su dobili međusobnu seriju.

Spurse su dobili u tijesnoj završnici tricom E'Twauna Moorea koji je pogodio za pobjedu 2.2 sekunde prije kraja susreta.

Dario Šarić za 27 minuta na parketu upisao je 13 poena (5/9 za dva, 1/3 za tri) uz četiri skoka i četiri asistencije.

Moore je završio susret s 22 poena dok su po 19 dodali Cameron Payne (šest asistencija) i Jevon Carter (deset skokova, devet asistencija). Kod Spursa DeMar DeRozan ubacio je 23 poena, a Jakob Poeltl 17 poena uz deset skokova.

Ivica Zubac ostvario je još dva cilja, a usto se i odmorio. Iako je uporno želio igrati i nije pristajao na odmor, Lue je pronašao način. U prošloj utakmici odigrao je tri minute, ubacio je tricu, prvu u karijeri, te otišao odmah na odmor. Noćas je igrao samo šest sekundi, krenuo u petorci i odmah napravio prekršaj te otišao na odmor. Zubac je jedini igrač Clippersa koji je odigrao sve 72 utakmice ove sezone.

Thunder je završio sezonu pobjedom 117:112 uz 29 poena (6/9 trica) i osam skokova Alekseja Pokuševskog, 25 poena i deset skokova Josha Halla te 24 poena, 18 skokova i sedam blokada Mosesa Browna.

Kod Clippersa Terance Mann ubacio je 19 poena, a po 14 su dodali Jay Scrubb i Yogi Ferrell koji su upisali i po sedam skokova.

NBA:
Sacramento Kings - Utah Jazz 99:121
San Antonio Spurs - Phoenix Suns 121:123
Oklahoma City Thunder - LA Clippers 117:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.05.2021. u 10:45
    new orleans prosao dalje
    Obrisan korisnik