Košarka

Zadrani rutinski do prve pobjede protiv Gorice

Matej Kačan • ponedjeljak, 17.05.2021.
Zadrani rutinski do prve pobjede protiv Gorice

U prvoj utakmici polufinala HT Premijer lige, košarkaši Zadra rutinski su s 89:73 svladali Goricu te su napravili prvi od dva koraka prema finalu...

Košarkašima Zadra još je jedna pobjeda preostala do plasmana u finale domaćeg prvenstva. Zadrani su kod kuće lako svladali Goricu te konačnih 89:73 čak i ne odaje točan dojam o dominaciji koju je domaća momčad iskazala na Višnjiku.

Nakon nešto sporijeg početka i prvih nekoliko minuta u kojima se Gorica držala u egalu, Zadar do konca prve dionice bježi na 28:18 sjajnim napadom predvođenim kapetanom Dominikom Mavrom. Fantastična obrana i dobar napad iz toga su se nastavili i ulaskom rezervnih igrača pa u drugoj dionici do poluvremena Zadar bježi na 52:26.

Sjajnim ulaskom u treću je prednost Zadra narasla do maksimalnih plus 30, a onda je Veljko Mršić promiješao petorku i uveo neke mlađe igrače. Došlo je do opuštanja krajem treće i početkom četvrte pa Gorica smanjuje i do minus 12, a novi problemi za Zadar slijede kad je Mršić vratio udarne igle.

Došlo je do ozljede Aleksandra Bursaća koji je s bolnom grimasom napustio parket, ali je kapetan Mavra ipak mirnom rukom priveo susret kraju do 89:73 i pola obavljenog posla. Uzvrat je u četvrtak u Velikoj Gorici, a drugo polufinale igra se između Splita i Cibone.

Mavra je svoju momčad povukao s 20 poena i sedam asistencija, a nadahnut je bio i Chinanu Onuaku s 11 poena, osam skokova i pet asistencija. Po 11 su ubacili i Justice te Vuković. Kod Gorice su po 12 imali Ivan Majcunić i Karlo Uljarević, a poen manje je dodao Mate Kalajžić.

HT Premijer liga, polufinale:
Zadar - Gorica 89:73 (1-0)

FOTO: KK Zadar/Šime Zelić

HT Premijer liga, doigravanje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!