Ostali sportovi

Fury se s Wilderom mora boriti do rujna, odgađa se borba s Joshuom

Matej Kačan • utorak, 18.05.2021.
Fury se s Wilderom mora boriti do rujna, odgađa se borba s Joshuom

Arbitraža između Tysona Furyja i Deontayja Wildera presudila je u korist Amerikanca te je odlučeno da Fury svom suparniku duguje treću borbu, i to do 15. rujna...

Meč Tysona Furyja i Anthonyja Joshue kojim su se u kolovozu trebale objediniti titule svjetskog prvaka po svi organizacijama odgodit će se na studeni ili prosinac zbog problema u Furyjevom ugovoru. Naime, po ugovoru za borbu protiv Deontayja Wildera u veljači 2020., Wilderu je propisano pravo na revanš.

Cijeli je slučaj išao na arbitražu, a arbitar je odlučio da Fury mora ispoštovati stavke te da se s Wilderom mora boriti do 15. rujna Iako je Wilderov zahtjev prihvaćen, arbitar Daniel Weinstein nije boksaču dao mogućnost za visoku odštetu u slučaju da se s Furyjem dogovori za produženje roka u kojem se borba treba održati.

I tabor Engleza je odbacio takvu mogućnost, prvo će riješiti ono što moraju, a onda će na borbu s Joshuom.

"Nećemo plaćati Wilderu da se makne. Bolje je riješiti ga se i ići svojim poslom. Fury-Joshua se može odraditi i u studenom ili prosincu", kazao je promotor Bob Arum koji se brine za Furyja, a dodao je i da je već rezervirana dvorana u Las Vegasu te datum 24. srpnja za ovu borbu.

Fury i Wilder borili su se 22. veljače 2020. kad je Englez iznenađujuće izdominirao dotad neporaženog Wildera koji je nalazio mnoga objašnjenja za svoj poraz, a od tad je otpustio i svog trenera. Od tada nijedan borac nije stupio u ring pa će Fury ipak imati jednu probnu borbu prije velikog meča teškog rekordnih 155 milijuna dolara nagrade.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!