Košarka

Split glatko slavio protiv Cibone dan nakon teških riječi

Branimir Korać • utorak, 18.05.2021.
Split glatko slavio protiv Cibone dan nakon teških riječi
Foto: Pixsell

Posve nepotrebna svađa izbila je između onih iz ureda Cibone i Splita, nepotrebno se podigla tenzija uoči počeka polufinalne serije koja je otvorena u Splitu glatkom pobjedom domaćina...

Split je i šesti put ove sezone svladao Cibonu. Slavili su Splićani 95:80 i tako poveli u seriji prije odlaska u Zagreb gdje ih čeka težak posao niti 24 sata nakon dvoboja protiv Sparsa u majstorici za ostanak u ABA ligi. Split je tražio od Cibone odgodu susreta na subotu, ali Zagrepčani nisu bili raspoloženi izaći im u susret.

Cibona je u Split doputovala bez ozlijeđenog Prkačina, a kako je već ranije tijekom sezone ostajala bez niza igrača, Vladimir Jovanović baš se i nije mogao pohvaliti nekom širinom i kvalitetnom rotacijom.

Gosti su držali priključak u prvom poluvremenu kada su imali prednost, ali već u završnici prvog dijela Split je poveo i na odmor odnio vodstvo 47:44.

U nastavku susreta Cibona je pala, Split je posebno dobro ušao u drugo poluvrijeme i brzo došao do dvoznamenkaste razlike te je Cibona samo jednom uspjela ozbiljnije smanjiti zaostatak i to tricom Novačića za 62:57.

Tu je Karakaš time-outom zaustavio Ciboninu seriju, uslijedila je Splitova 10:0 i pobjednik je odlučen. Do kraja susreta nije bilo nikakve neizvjesnosti, Split je konstantno imao dvoznamenkasto vodstvo i glatko je slavio.

Split su predvodili Marko Luković s 18 poena i Marin Marić sa 17 poena i šest skokova. Kod Cibone po 13 poena upisali su Ivan Novačić i Darko Planinić (sedam skokova).

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

HT Premijer liga, doigravanje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

HT Premijer liga, doigravanje

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!