Košarka

LeBron ludom tricom poslao Lakerse na Šarićeve Sunse, a Warriorse u novo razigravanje

Matej Kačan • četvrtak, 20.05.2021.
LeBron ludom tricom poslao Lakerse na Šarićeve Sunse, a Warriorse u novo razigravanje

Famozni play-in turnir NBA lige za popunu mjesta u doigravanju dobio je svoj prvi dio i na Zapadu, a dramaturški je ispunio sva svoja očekivanja. Dobili smo dvije utakmice "na jednu loptu" uz slavlja Lakersa i Memphisa...

Prva od dvije momčadi koje će se kroz play-in turnir oprostiti od doigravanja na Zapadu su San Antonio Spursi. Deseta ekipa je gostovala kod Memphis Grizzliesa u prvom dijelu turnira, u susretu koji je za obje ekipe nosio kraj nadanja ili još jedan susret.

Spursi su u susret krenuli očajno i brzo su se našli u rupi od 20 poena minusa iz koje su se nekako iskopali već do poluvremena i stigli su u egal. Prvo vodstvo nakon 2:0 imali su Spursi u četvrtoj dionici, ali je u završnici ponestalo snage i kvalitete.

Dillon Brooks i Jonas Valančiunas u ključnim su trenucima povukli Memphis do 100:96 pobjede i utakmice protiv Warriorsa za oso mjesto u doigravanju. Valančiunas je ubacio 23 poena uz isto toliko skokova i najzaslužniji je za to što Grizzliesi nisu prosuli veliku prednost.

Kod Spursa je prvo ime bio Dejounte Murray s triple-doubleom od deset poena, 13 skokova i 11 dodavanja, dok su okruglih 20 poena ubacili veterani Rudy Gay te DeMar DeRozan koji je šutirao jako slabih 5/21 iz igre.

Sezona je tako gotova za Šamanićevu ekipu, a Šarićevi Sunsi doznali su svog suparnika u prvoj rudni. To će biti aktualni NBA prvaci i čini se, napokon zdravi LA Lakersi koji su u klasiku i dvoboju LeBrona Jamesa i Stephena Curryja slavili i došli do sedme pozicije.

I ovdje je došlo do velikog preokreta, i to u drugom poluvremenu. Naime, Lakersi su prvi dio odigrali napadački očajno, posebno James, Anthony Davis i Dennis Schröder. Glavni je trojac Lakersa šutirao užasno i na poluvremenu je 55:42 za Warriorse.

No, u drugi dio izlaze neki novi Lakersi i vrlo nadahnutom trećom dionicom vraćaju stvari na početak u egal, a sjajnim ulaskom u četvrtu vraćaju prednost i u jednom trenutku odlaze na plus šest za preokret od 19 razlike.

Ipak je Curry opet ubacio seriju poena te je vratio susret u egal i u posljednje četiri minute smo potpuno izjednačeni. Susret je odlučio James koji je minutu do kraja pri 100:100 ubacio tricu iz očaja s istekom napada i s nekih devet metara te je postavio konačan rezultat.

Posljednji napad Warriorsa išao je na Stepha, ali je lopta ukradena i Lakersi su preživjeli i tek pokazali natruhe onoga koliko će biti opasni kad se uigraju potpuno zdravi kao u drugom poluvremenu. James je na kraju završio s 22 poena, 11 skokova i deset dodavanja, dok je Davis za preko 42 minute ubacio 25 poena uz 12 skokova.

Curry je zabio čak šest trica u 37 poena uz sedam skokova, a Andrew Wiggins je zabio 21 poen u vrlo nabrijanoj utakmici kojom su najviše odisale jake i čvrste obrane kao u doigravanju. Lakersi su izborili seriju sa Sunsima, dok će bolji iz dvoboja Warriorsa i Grizzliesa (petak) ići na Utah Jazz.

NBA:
Memphis - San Antonio 100:96
LA Lakers - Golden State 103:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.05.2021. u 10:30
    wariorsi još imaju 1 šansu
    Obrisan korisnik