Ostali sportovi

Benović i Đerek vrlo zadovoljni plasmanom u finale

Sportnet • petak, 28.05.2021.
Benović i Đerek vrlo zadovoljni plasmanom u finale

Aurel Benović plasirao se u finale partera, Ana Đerek finale grede na Svjetskom kupu u Varni, dok je Tijana Korent prva rezerva za finale preskoka, a Christina Zwicker 2. za finale grede...

Bivši viceprvak Europe i član GD Osijek Žita danas je na parteru imao 2. ocjenu kvalifikacija i sa 14,500 bodova izborio subotnju borbu za medalje. 20-godišnjem Osječaninu ovo je 4. finale u karijeri na Svjetskim kupovima, a do sada je osvojio zlato u Mersinu 2019. i bio brončani u Koperu iste godine.

"Iznimno sam sretan i zadovoljan kako sam odradio vježbu iako to nije bila moja vježba na najvišoj razini. Bilo je nekih greškica, ali sve u svemu, zadovoljan sam. U finalu se nadam borbi za postolje i to s nešto jačom vježbom, za 2 desetinke većim startom. Trener Vladimir Mađarević i ja odlučili smo da ćemo ići na sve ili ništa, jer ovo su nam natjecanja na kojima se samo pripremamo za ona najveća, svjetska i europska prvenstva", rekao je Aurel nakon kvalifikacija.

No, ovo nije za njega kraj kvalifikacijskom poslu u Varni. Benović će sutra premijerno na velikoj sceni raditi i preskok. "Potruditi ću se oba skoka odraditi najbolje što mogu. Dosta jaka konkurencija je na preskoku, vidjet ćemo kako će moja noga, koja nije baš u najboljem stanju, sve to izdržati".

Olimpijka Ana Đerek (GK Marjan) izborila je svoje 20. finale u karijeri na Svjetskim kupovima, a do sada je osvojila sedam medalja. I ona je bila zadovoljna plasmanom s obzirom na pad u prvom elementu.

"Za mene su dosta čudno prošle ove kvalifikacije iz razloga što se stvarno rijetko događa da netko s padom uđe u finale. Ja sam danas pala prvi element. Nije mi drago što sam pala, ali s druge strane jedina sam u finalu s padom što je pokazatelj da je ostatak vježbe potpuno čisto napravljen i s time sam zadovoljna. Pogotovo što sam grešku napravila na 1. elementu i odmah iza se podići u glavi i odraditi ostatak vježbe kao da nisam kiksala, kao da nije sve gotovo… Na to sam ponosna. Sutra me čekaju još kvalifikacije partera, a parter je uvijek neki poseban pritisak na meni. Nadam se da ću izdržati, da ću imati malo sportske sreće, da ću odraditi svoju vježbu i mislim da bi onda moglo doći finale", poručila je Ana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!