Sportnet

Kalinić: 'Individualne sezone su lijepe, ali se svi moramo staviti u službu ekipe'

Sportnet, hns.family • petak, 28.05.2021.
Kalinić: 'Individualne sezone su lijepe, ali se svi moramo staviti u službu ekipe'
Foto: hns.family

S priprema reprezentacije u Rovinju javio se i Lovre Kalinić koji je podijelio svoje dojmove o ekipi, ali i o minuloj klupskoj sezoni...

Iako je jedno vrijeme zbog manjka minuta izgubio svoje mjesto u reprezentaciji, Lovre Kalinić povratkom u Hajduk je riješio taj problem te se opet našao naspisku za veliko natjecanje.

"Kao i uvijek je doći u reprezentaciju čast i zadovoljstvo, a onda i sreća što si sa svojim kolegama. Lijepo je biti tu, lijepo smo primljeni. Krenuli smo jako, u dobrom ritmu i nadam se da ćemo nastaviti tako."

Hrvatska se uvijek dičila dobrim vratarima, a tako će biti i ovaj put. Sva tri golmana imala su dobre sezone.

"Mislim da Hrvatska nikad nije imala tu problem, uvijek smo imali kvalitetne vratare i to je slučaj i na ovom turniru."

Lovre je jedan od onih koji je bio i u Rusiji, a pokušao je i objasniti pad forme u odnosu na to srebro.

"Naravno da protiv nas svi idu motivirano, prihvatili smo ulogu favorita i od nje ne bježimo. No, u Rusiji je to bila jedna ekipa, sad se stvara nova slika i nova krv s dosta novih igrača i nadam se da će svi to opravdati", poručio je Kalinić.

Kalinićev matični klub je Aston Villa u Engleskoj protiv koje Hrvatska otvara EURO pa je Lovre svakako upoznat sa stanjem na Otoku.

"Čujem se sa suigračima koji su u krugu reprezentacije, imamo trojac na široj listi. Puni su optimizma, imamo i suigrača u Škotskoj. Oni imaju svoje, a ciljeve mi svoje, nas zanima prolazak grupe. Sigurno da smo kroz kvalifikacije imali oscilacije, što je i normalno zbog smjene generacija. Izbornik nije imao vremena sve to uigrati, ali ćemo sad biti duži period zajedno i to će bolje izgledati."

Kalinić nije branio u Villi pa se odlučio na povratak u Hajduk gdje je bio na posudbi. Osvrnuo se na priču kako je do toga došlo te je komentirao odlazak trenera.

"Sve se odvilo u studenom na poziv predsjednika Jakobušića. Pitao me jesam li voljan doći u klub, cilj je bio Europa, ali je bila jako teška situacija. Bio sam svjestan svega, ali mi je drago što sam se vratio u svoj klub, svoj dom i uspjeli smo u našem cilju, a to je bila Europa. Tramezzani je prije svega jako ugodna osoba, a onda i dobar stručnjak, što je i pokazao u ovih šest mjeseci. Žao mi je što nećemo više raditi skupa, ali mu želim svu sreću."

Otkad je otišao iz Hajduka pa do trenutka kad se vratio, domaća je liga jako napredovala.

"U situaciji kad sam odlazio iz Hrvatske si imao četiri-pet ekipa u borbi za vrh, nije bilo tako teško kao sad. Protiv svake ekipe je borba, svi se žele natjecati i HNL je jako napredovao."

Kao i svi ostali suigrači, Kalinić smatra da je najveća snaga Hrvatske upravo zajedništvo među igračima i momčadski duh.

"Ja mislim da je naše zajedništvo to što nas krasi, o pojedinačnoj kvaliteti ne treba pričati. To su igrači s top karijerom u top klubovima i ako se svi stavimo u službu ekipe, sigurno možemo napraviti veliki rezultat."

Kalinić je imao tu nesreću da je po povratku u Split igrao na praznom Poljudu, a ni podrška reprezentaciji neće biti onakva kakva bi mogla biti u normalnim okolnostima.

"Sigurno da nije ugodno, osjećaš se kao na trening utakmici. Nažalost nam je i nenormalno postalo normalno, moraš se priviknuti. Mi smo navikli na našu podršku i naravno da fali taj 12. igrač. No, spremni smo na sve i idemo odigrati dobar turnir", poručio je, a onda se osvrnuo i na brojne individualne uspjehe hrvatskih reprezentativaca u klubovima:

"To znači puno, ali ovo je kolektivni sport i svi se moraju staviti u službu ekipe. Svima svaka čast na tim uspjesima, ali moramo biti svi za jednog, to je ispravan put", zaključio je.

AUTOR: HNS

FOTO: HNS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!