Košarka

Efes i Barcelona u dramama do finala, Simon dvoznamenkast

Matej Kačan • petak, 28.05.2021.
Efes i Barcelona u dramama do finala, Simon dvoznamenkast

U Kölnu je ovaj vikend na rasporedu Final Four Eurolige, a već su polufinalni susreti ponudili drame i tijesne završnice. Finale su ipak izborili Simonov Anadolu Efes te Barcelona koja je u zadnjoj sekundi nadvisila Milano...

U sjajnoj utakmici u kojoj je Efes ranije imao riješenu situaciju i čak 21 poen prednosti početkom drugog poluvremena, na kraju se CSKA vratio i skoro ugrozio plasman turske momčadi u finale. CSKA je krajem treće i početkom četvrte napravio 10:0 seriju, ali bliže od tri poena zaostatka nije stigao.

Turska je momčad slavila s 89:86, a do pobjede ju je povukao fantastični Vasilije Micić s 35 poena i šest asistencija, dok je Sanli Sertac dodao 19. Kruno Simon odigrao je vrlo dobro u 30 minuta te je šutirao 4/8 iz igre (1/3 trica) za deset poena, ali uz šest skokova i tri dodavanja.

Will Clyburn je kod CSKA zabio 26 poena uz sedam skokova, a 17 je dodao Daniel Hackett. Efes će u finalu igrati protiv Barcelone koja je kroz sezonu bila najbolja, ali je u polufinalu morala proći dosta muke da bi slavila protiv nadahnute ekipe Milana.

Barcelona je očajnom trećom dionicom pala u zaostatak od četiri poena te se morala vraćati, a na ulasku u posljednje dvije minute je preokrenula i vodila je s 82:79. No, tad drama doseže vrhunac jer je Kevin Punter tricom poravnao, a onda nema koša do zadnje sekunde.

Punter je osam sekundi do kraja imao novu priliku za tricu i pobjedu koju je promašio, a onda je Cory Higgins na drugoj strani u posljednjoj sekundi zabio za 84:82. Ostalo je pola sekundi, ali je Punter imao tek nemoguć šut koji nije zabio i Barcelona ide u finale.

Nikola Mirotić je s 21 poenom vodio pobjednike, dok je junak Clyburn zabio 11. Nick Calathes je ubacio 17 poena. Punter je s 23 poena bio najbolji od poražene ekipe Milana.

Euroliga, Final Four

polufinale

CSKA Moskva86:89Anadolu Efes
Barcelona84:82Armani Milano

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!