Ostali sportovi

Aurel Benović osvojio zlato u parteru na Svjetskom kupu!

Sportnet, Matej Kačan • subota, 29.05.2021.
Aurel Benović osvojio zlato u parteru na Svjetskom kupu!

Sjajni nastupi hrvatskih gimnastičara na Svjetskom kupu u Varni dobili su i prve konkretne plodove. Aurel Benović odnio je zlatnu medalju u finalu partera, svoju drugu ukupno nakon Mersina 2019. godine...

U svom četvrtom finalu u karijeri, prošlogodišnji viceprvak Europe Aurel Benović osvojio je drugo zlato na turnirima iz serije Svjetskih kupova. Nakon Mersina 2019. godine, pozlatio je i parter u Varni, a u riznici medalja ima i broncu sa Svjetskog kupa u Koperu 2019.

Sjajni 20-godišnjak, član Gimnastičkog kluba Osijek-Žito i učenik trenera Vladimira Mađarevića, Hrvatskoj je tako donio 31. pobjedu na turnirima SK u muškoj sportskoj gimnastici, te 36. ukupnu ako gledamo pobjede i muške i ženske reprezentacije.

Aurel je slavio sa 14,950 bodova (startna ocjena 6.5) ii za sebe ostavio aktualnog dvostrukog viceprvaka svijeta i prošlogodišnjeg prvaka Europe, Izraelca Artema Dolgopjata (istih 14,950 bodova, ali veća startna ocjena, 6.6). Brončani je bio Britanac Hayden Andrew Skinner sa 14,600 bodova.

“Sretan sam i zadovoljan s odrađenom vježbom u finalu. Podigao sam svoj start za dvije desetinke i u dogovoru s trenerom Mađarevićem ispalo je onako kako smo očekivali. Još sam pod dojmom, pobijedio sam viceprvaka svijeta Artema Dolgopjata koji je i putnik na Olimpijske igre i tamo će vjerojatno osvojiti jednu od medalja. On je jedan od najboljih parteraša na svijetu. U šoku sam”, bile su prve Aurelove riječi nakon osvajanja zlata.

Njegova pobjeda savršena je najava Svjetskog kupa - DOBRO World Cupa u njegovom rodnom Osijeku koji je na rasporedu od 10. do 13. lipnja.

“Osijek je pred vratima. Ja ću nastaviti trenirati jednako jako i potruditi se i u mom Osijeku ući u finale i boriti se za postolje kod kuće”, najavio je Benović.

Hrvatska u Varni u subotu ima i finalisticu na gredi Anu Đerek, dok će u nedjelju u lov na medalje Tin Srbić na preči i Đerek na parteru.

FOTO: HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!