Košarka

Bogdanović dobar u potvrdi prolaza Jazza, Clippersi opet izgubili kod kuće

Branimir Korać • četvrtak, 03.06.2021.
Bogdanović dobar u potvrdi prolaza Jazza, Clippersi opet izgubili kod kuće

Dobili smo još tri sudionika polufinala konferencija u NBA ligi. Utah Jazz stigao je do četvrte pobjede protiv Memphisa, a daje su prošli iPhiladelphia i Atlanta

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 126:110 (4-1)

Bogdanovićev Utah Jazz prošao je u polufinale Zapada. U petoj utakmici slavio je protiv Memphisa sa 126:110 i prošao u sljedeću fazu natjecanja.

Memphis je dobio prvu utakmicu u seriji u Salt Lake Cityju da bi nakon toga sve bilo u znaku Jazzera koji su pokazali zašto su bili prva momčad lige nakon regularnog dijela sezone.

U ovom dvoboju domaćin je fantastično krenuo, dobio prvu četvrtinu s čak 47:27 i već tada je bilo jasno u kojem smjeru susret ide. Da je trebalo još uvjerljivije slaviti, Jazzeri bi to napravili bez pola muke.

Donovan Mitchell predvodio je Jazz s 30 poena (5/8 trica), šest skokova i deset asistencija, Jordan Clarkson dodao je 24 poena, a Rudy Gobert 23 uz 15 skokova. Bojan Bogdanović je za 31 minutu ubacio 17 poena (3/8 za dva, 3/6 za tri, 2/2 slobodna) uz osam skokova i četiri asistencije.

Kod Memphisa po 27 poena ubacili su Dillon Brooks (pet skokova) i Ja Morant (sedam skokova, 11 asistencija).

LA Clippers - Dallas Mavericks 100:105 (2-3)

Nastavlja se čudna serija između Clippersa i Dallasa, a Mavericksi su poveli s 3-2. U pet dosadašnjih utakmica nitko nije uspio upisati pobjedu kod kuće. Dallas je imao 2-0 u seriji nakon dvije pobjede u Los Angelesu da bi Clippersi uspjeli dva puta slaviti u Dallasu.

Činilo se da će ta psihološka prednost Clippersima pomoći da vrate kontrolu nad serijom, ali nisu uspjeli. Luka Dončić je po tko zna koji put pokazao svoju genijalnost, preuzeo je odgovornost i odveo Dallas do nove pobjede u Los Angelesu.

Ovo je tek treći put u povijesti i prvi put nakon 1995. godine da su u prvih pet utakmica sve pobjede upisali gosti. Imali su Clippersi priliku za produžetak, ali Leonard u zadnjim sekundama nije pogodio tricu poslije čega je Dallas zaključio utakmicu.

Dončić je susret završio s 42 poena, osam skokova i 14 asistencija, a Tim Hardaway dodao je 20 poena i sedam skokova.

Kod Clippersa Paul George ubacio je 23 poena uz deset skokova i šest asistencija, po 20 poena dodali su Leonard (pet skokova, pet asistencija) i Reggie Jackson, a Ivica Zubac nije startao u petorci, igrao je 20 minuta i ubacio šest poena (2/2 za dva, 2/3 slobodna) uz 11 skokova.

Philadelphia 76ers - Washington Wizards 129:112 (4-1)

I bez ozlijeđenog Joela Embiida Philadelphia je stigla do četvrte pobjede protiv Washingtona. Sixersi su pobjedu osigurali u drugom poluvremenu, Wizardsi su na odmoru još bili na životu, ali nisu izdržali.

Ono što je Washingtonu nedostajalo, Philadelphia je dobila. Sixersi su imali dobru podršku igrača s klupe i to je presudilo.

Seth Curry susret je završio s 30 poena, Tobias Harris dodao je 28 poena, devet skokova i šest asistencija, a Ben Simmons 19 poena, deset skokova i 11 asistencija.

Kod Wizardsa Bradley Beal ubacio je 32 poena uz osam skokova, a Russell Westbrook 28 poena uz deset asistencija i osam skokova.

New York Knicks - Atlanta Hawks 89:103 (1-4)

Dalje su prošli i Hawksi koji su u pet utakmica riješili seriju protiv Knicksa. Raspoloženi Hawksi još jednom su slavili u New Yorku, iskontrolirali su dvoboj i zasluženo prolaze dalje.

Trae Young je ponovno bio na meti navijača, ali nije mu smetalo, bio je to motiv više da odigra kako je odigrao.

Susret je završio s 36 poena i devet asistencija, Deandre Hunter dodao je 15 poena, a Clint Capella 14 poena i 15 skokova.

Kod Knicksa Julius Randle ubilježio je 23 poena, 13 skokova, ali i osam izgubljenih lopti dok je RJ Barrett dodao 17 poena i sedam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.06.2021. u 10:43
    bravo ukicu i ekipa idemo do naslova
    Obrisan korisnik