Ostali sportovi

Jovičić i Vlahek izborili finale gimnastičkog SK u Kairu!

Sportnet • četvrtak, 03.06.2021.
Jovičić i Vlahek izborili finale gimnastičkog SK u Kairu!

Novi uspjesi hrvatskih gimnastičara na Svjetskom gimnastičkom kupu u Kairu. Marko Jovičić i Jakov Vlahek izborili su finale na parteru, odnosno konju s hvataljkama...

Hrvatski gimnastički reprezentativci Marko Jovičić i Jakov Vlahek plasirali su se u finala na Svjetskom kupu u Kairu! Jovičić, član Gimnastičkog kluba Rijeka, kao šesti (13.200 bodova) je izborio mjesto u finalu partera i to na svom prvom svjetskom kupu u karijeri, dok je član ZTD Hrvatskog Sokola također sa šestom ocjenom (13.150) došao do svog drugog finala na konju s hvataljkama.

“Jako sam sretam i zadovoljan što sam dio ove priče, prvog Svjetskog kupa koji se održava u Africi i mojeg osobno prvog svjetskog kupa. Dobio sam ocjenu 13,200 sa startom od 5.5. Bilo je greškica, ali bilo je to više zbog uzbuđenja. Osjetio sam to pogotovo u nogama, ali priveo sam vježbu kraju. Ipak, uživao sam u svim tim svjetlima pozornice i nastupati ovdje. Nadam se da ću u subotu u finalu popraviti izvedbu i odraditi što bolji i uspješniji nastup za Hrvatsku”, komentirao je nakon kvalifikacija Riječanin Marko Jovičić s kojim je u Kairu trener Miroslav Pavlović dok natjecanje sudi Ratko Vuković.

Jakov Vlahek pokušat će u subotu uloviti drugu medalju nakon bronce sa SK-a u Varni 2017. godine.

“I Marko i ja smo uspjeli izboriti finale sa 6. mjestom i to je za početak najbitnije. Osobno nisam uspio napraviti svoju najbolju vježbu ali uspio sam iščupati od početka do kraja i bilo je dovoljno za finale. U subotu idemo popraviti sve, izgladiti greškice koje su se dogoditi i napraviti vježbu “kak spada”. Situacija ovdje u Egiptu je malo čudna, ne daju nam nigdje. Samo hotel i dvorana. Policija nas čuva, vojska nas čuva, ako netko izađe van šalju ga s natjecanja. Pričaju o kaznama da bi se mogle dogoditi, zato nećemo vidjeti piramide, nećemo vidjeti ništa, ali barem smo ušli u finale. Piramide ćemo vidjeti nekom drugom prilikom”, kroz smijeh je opisao Vlahek.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!