Nogomet

Pašalić: 'Spreman sam za sve, bilo koju ulogu i kada god bude trebalo'

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.06.2021.
Pašalić: 'Spreman sam za sve, bilo koju ulogu i kada god bude trebalo'

Tihi reprezentativac i veliki radnik Mario Pašalić, nada se kako će i on dobiti priliku na Euru, a spreman je na sve što Zlatko Dalić od njega zatraži.

Mario Pašalić nakon jučerašnjeg poraza protiv Belgije jasno poručuje - Hrvatska je u fazi obrane bila dobra, ali prema naprijed mora puno bolje.

"Defebnzivno je bilo puno bolje nego s jačim protivnicima u Ligi nacija, to je dobro izgledalo, bili smo čvrsti i kompaktni. Prema naprijed smo malo toga stvorili i imamo par dana da to popravimo do Engleske."

Pašalić je trenutno u statusu aduta s klupe i spreman je uskočiti u svakom trenutku.

"Spreman sam, nemam nikakvih problema, ozljeda je iza mene. Spreman sam za sve i kada god to bude trebalo, ja sam tu za uskočiti u bilo kakvu ulogu."

Nastup na Wembleyju protiv Engleske za Pašalića bi bila jedna od najvećih utakmica u karijeri.

"Sigurno bi spadala u sami vrh po veličini i nadam se da ću imati priliku igrati. Sigurno bi bio predivan osjećaj, meni je ovo prvo veliko natjecanje i otvoriti ga na kultnom Wembleyju je nešto neopisivo."

Unatoč porazu od Belgije, Hrvatska ostaje na istom tragu.

"Nije lijepo izgubiti, sigurno bi s pozitivnijim rezultatom bila bolja atmosfera i lakša priprema za naredne utakmice. Ali nije nas to omelo, i dalje smo fokusriani na najbitnije, slijedi Engleska gdje želimo biti još bolji i izvući još bolji rezultat."

Veznjak Atalante dodaje kako nema osjećaj da igračima nedostaje samopouzdanja u reprezentaciji, a kao glavni cilj ističe prolazak skupine.

"Prvi cilj je proći grupu, a onda ovisi dalje i o tome kako ćemo se prezentirati u grupi i s kakvom psihom ćemo doći do osmine. Ovisit će i o protivnicima, ali mislim da imamo kvalitete i da ćemo to pokazati na Euru."

Na novinarski upit je li idealan scenarij - Hrvatska 1:0, Pašalić u 90. minuti, poručuje:

"Ne bih imao ništa protiv, ali nije bitno u konačnici tko zabije."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!