Nogomet

Rebić: 'Nema kalkuliranja, probat ćemo pobijediti u svakoj utakmici'

Branimir Korać • srijeda, 09.06.2021.
Rebić: 'Nema kalkuliranja, probat ćemo pobijediti u svakoj utakmici'

Ante Rebić spremno i s nestrpljenjem dočekuje dvboj protiv Engleske te najavljuje kako će Hrvatska i u tom susretu ići na pobjedu bez ikakvih kalkulacija...

Nastavljaju se pripreme za Europsko prvenstvo i posebno utakmicu protiv Engleske. Hrvatska iza sebe imao poraz od Belgije 1:0 u generalnoj probi i zna se na čemu se mora raditi.

"Pripremamo se dobro za prvu utakmicu, analizirali smo utakmicu s Belgijom i vidjeli nedostatke, pokušavamo to sanirati. Svaki dan analiziramo i Engleze, mislim da ćemo se dobro pripremiti", poručuje Ante Rebić.

Sustav natjecanja je takav da Hrvatska, s obzirom na skupinu s kojom se križa, može imati lakši posao u nokaut fazi ako završi na drugom mjestu nego ako završi kao prva.

"Iskreno nismo previše trošili riječi oko sustava. Za daleko dogurati morat ćemo kad tad naići na jake. Nema kalkuliranja, probat ćemo pobijediti u svakoj utakmici i otići što dalje."

Englezi su na zadnjem velikom natjecanju zaustavljeni upravo od strane Hrvatske, ali Rebić smatra kako neće ni Engleska previše o tome razmišljati.

"Došlo je dosta novih mladih igrača u njihovu reprezentaciju, igrali smo s njima već dva puta nakon toga i mislim da više ne razmišljaju o SP-u te da su u novom raspoloženju te se pripremaju za utakmicu kao i mi."

S Rebićem u Milanu jako dobro igra i Fikayo Tomori, ali Gareth Southgate nije ga pozvao u reprezentaciju.

"Malo me iznenađuje jer prema njihovom izboru stopera svi imaju iste karakteristike, a Fikayo je brz i agresivan. Već smo pričali ranije i rekao mi je da ne vjeruje da će biti pozvan. Iznenađuje me to."

O Engleskoj se sve zna, a Rebić je vidi kao kandidata za titulu.

"Oni su kvalitetna ekipa i jedan od favorita. Nemaju slabe točke, njihovi igrači igrali su u finalu Lige prvaka, pripremit ćemo se najbolje što možemo i pokušati ostvariti što bolji rezultat."

Prva utakmica uvijek je bitna, ali ne i presudna.

"Sigurno da je važna, ali nije presudna. U grupi su tri utakmice i nama je cilj proći grupu, nadam se da ćemo to ostvariti. Ako se i izgubi nešto, nije gotovo."

Rebić je na raspolaganju izborniku za sve što od njega traži i ne vidi problem oko pozicije.

"Što se tiče moje pozicije, tu smo složni, svi će igrati što nam izbornik kaže, mnemamo se što žaliti. Ja sam spreman, imao sam problema s listom, ali ništa ozbiljno i sada sam fit."

Problem ne bi bio niti zaigrati u vrhu napada.

"U klubu sam drugi dio sezonu izostankom Ibre igrao dosta čistu špicu, dobro se tu snalazim i neće mi biti nekakav problem."

U reprezentaciji Rebić se još uvijek nije rasoucao i na svega je tri postignuta gola.

"Iskreno nisam opterećen brojkama, drago mi je zabiti gol, ali nije presudno. U Rusiji sam zabio jedan, a išli smo do finala, odmah bih to potpisao. U prvih 20-ak nastupa sam ulazio s klupe pa je takav broj."

Rebić je svjestan kako Engleska ima puno kvalitetnih igrača i svejedno mu je protiv koga će igrati.

"U klubu igram lijevo, ali u reprezentaciji sam najčešće desno. Svi Englezi su kvalitetni i lijevo i desno, kroz povijest smo s njima dobro igrali i nadamo se i dalje."

Priznao je i kako se čuo s Marijom Mandžukićem koji vjeruje u ovu reprezentaciju.

"Žao mi je što nije mogao pokazati što može, ozljede su ga spriječile. Čuli smo se prije dva dana i rekao mi je da se nada da ćemo ponoviti uspjeh, da ima tu kvalitete i da se moramo držati kao u Rusiji pa da uspjeh neće izostati."

Podcjenjivanje od strane Engleza ne očekuje.

"Igrači su ti koji bi nas trebali podcijeniti, ali neće, svjesni su i svoje kvalitete, ali i naše."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!