Nogomet

Najbolji sudac prošle godine delegiran za dvoboj između Engleske i Hrvatske

Branimir Korać • petak, 11.06.2021.
Najbolji sudac prošle godine delegiran za dvoboj između Engleske i Hrvatske
Foto: Pixsell

Određeni su suci za susret između Engleske i Hrvatske, a na taj dvoboj delegiran je Daniele Orsato, jedan od najboljih sudaca svijeta...

Hrvatska nogometna reprezentacija nastup na Europskom prvenstvu otvara u nedjelju od 15 sati susretom protiv Engleske na Wembleyju. Određeni su i suci za taj dvoboj, a u glavnoj ulozi bit će iskusni Talijan Daniele Orsato.

Orsato je od strane IFFHS-a prošle godine proglašen najboljim sucem, a imao je čast i suditi finale Lige prvaka između Bayerna i PSG-a.

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bio je na VAR-u tijekom dvoboja između Hrvatske i Danske. Hrvatskoj je sudio na Poljudu u kvalifikacijama za ovaj Euro kada su Vatreni s 3:0 svladali Mađarsku.

Pomagat će mu sunarodnjaci Alessandro Giallatini i Fabiano Preti, četvrti sudac bit će Nizozemac Björn Kuipers, a na VAR-u Massimiliano Irrati.

Irratija se jako dobro sjećamo iz finala Svjetskog prvenstva gdje je inzistirao na ruci Ivana Perišića te je Nestor Pitana dosudio kazneni udarac za Francusku.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!