Nogomet

Kovačić: 'Idemo na pobjedu, to bi nam dalo jak poguranac za ostale utakmice'

Mihaela Bradovski • petak, 11.06.2021.
Kovačić: 'Idemo na pobjedu, to bi nam dalo jak poguranac za ostale utakmice'

Mateo Kovačić zadnji se pridružio reprezentaciji, ali s dobrim opravdanjem. Zadnji je i završio sezonu s obzirom da je s Chelseajem igrao finale Lige prvaka...

Velik je izazov pred Hrvatskom odmah na startu Europskog prvenstva. Hrvatska nogometna reprezentacija kreće protiv Engleske i očekuje težak posao.

"Sigurno je da nas čeka jako teška utakmica, Englezi su mladi, dobri, brzi i agresivni. Igraju kod kuće, od njih se očekuje puno i bit će sigurno jako dobra utakmica. Nakon finala, samo smo si poželilim sreću i vidimo se uskoro, već u nedjelju, ali na suprotnim stranama", kaže Mateo Kovačić.

Kovačić jako cijeni Englezi i itekako mu je dobro poznata njihova kvaliteta.

"Oni su obrambeno i napadački dobri, jednako kao i mi. Imaju odličan vezni red, Mount je u sjajnoj formi, Rice također, Henderson isto, ali i mi imamo odlične igrače. Svi znamo kakva nas utakmica očekuje, dat ćemo sve od sebe, kao i uvijek."

Hrvatska je spremna i ide na pobjedu u ovom susretu.

"Spremni smo, na svakom treningu dajemo sve od sebe, veliki turnir za nas, od nas se puno očekuje, ali najvažnije je da smo mirne glave i fokusirani. Idemo na pobjedu, to bi nam dalo jak poguranac za ostale utakmice."

U brojnim analizama Kovačićevi nastupi u dresu reprezentacije nailazile su na udar kritika.

"Što se tiče stručnjaka, nemam prevelikih komentara, kod nas se svi smatraju se stručnjacima, ali jako ih je malo. Uvijek mi je drago čuti što ljudi misle, ali kod nas to na neki način bude ružno i moram se boriti s tim. Istina je da u reprezentaciji nisam odigrao svoje najbolje utakmice, nekad ispadne dobro, a nekad ne. No bit ću tu i dati sve od sebe, to je sigurno."

Kovačić smatra kako Englezi i Hrvati neće imati u glavi onu utakmicu od prije tri godine iz Rusije.

"Prošle su već tri godine, ovo je novo natjecanje, fokusirani smo na novu utakmicu, jako je bitna svaka, ova posebno jer je prva. Nama je bitno da je odigramo dobro i probamo doći do pobjede."

Ističe Kovačić i kako se osjeća moćno, jako dobro i spremno.

"Ne moram davati izjave da će to biti moj turnir, govorio sam to i 2014., ali nekad se stvari ne razvijaju kako želiš. Osjećam se moćnije i zrelije, igram stalno, a to prije možda nije bio slučaj. U nekim situacijama nisi u prvom planu, najbitnije je da sam tu i dajem sve od sebe, a izbornik je taj koji odlučuje. Hrvatska je u prvom planu, a ne pojedinac."

U sredini terena igra uz Luku Modrića i uživa.

"Luka je specifičan, jako smo dobri i van terena, on je jednostavno vrhunski profesionalac koji je velikom mukom i velikim radom došao do toga da je najbolji veznjak svijeta i sada. Puno je dao za Hrvatsku i svoj klub, jednostavno je drugačiji od svih, bit će zapamćen kao jedan od najboljih veznih u puno godina."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!