Nogomet

Alaba: 'Preuzimam odgovornost za kazneni udarac'

Jan Šneler • četvrtak, 17.06.2021.
Alaba: 'Preuzimam odgovornost za kazneni udarac'

Porazom od Nizozemske, nogometaši Austrije zakomplicirali su si situaciju u grupi B te im sada u posljednjem susretu čeka motivirana i neugodna Ukrajina...

Nakon kompletiranog drugog kola u skupini C situacija je prilično neizvjesna. Nizozemska je osigurala plasman u nokaut fazu, a za drugo mjesto borit će se Ukrajina i Austrija. Jasno, ne treba zaboraviti kako i četiri od šest najboljih trećeplasiranih također prolazi u osminu finala.

Austrijanci su već na samom početku susreta, u 11. minuti poklonili jedanaesterac Nizozemskoj. Krivac je bio David Alaba koji je neoprezno startao na protivničkog igrača na samom rubu šesnaesterca.

"Preuzimam odgovornost za jedanaesterac, žao mi je. Ponosan sam na momčad, pokazali smo hrabrost. Nažalost, nismo igrali dovoljno dobro u posljednjoj trećini, barem ne onako kako smo htjeli", rekao je kapetan Austrije za austrijski ORF.

Jedan od razloga za nešto slabiju napadačku izvedbu je i izostanak Marka Arnautovića koji je kažnjen s jednom utakmicom ne igranja zbog primitivnog ispada na susretu protiv Sjeverne Makedonije. Da napadački Austrija nije djelovala dobro slaže se i Alabin kolega Andreas Ulmer, iskusni 35-godišnji bek Red Bull Salzburga.

"Ništa još nije izgubljeno, imamo još jednu utakmicu za odraditi. Greške se događaju, ali pokazali smo da želimo igrati ofenzivni nogomet. Danas nam to nije polazilo za rukom, ali ne mislim da se trebamo sramiti našeg izdanja večeras", dodao je Ulmer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!