Ostali sportovi

Kristijan Draganić i Filip Šebek prvaci Hrvatske u parovima

Sportnet • petak, 18.06.2021.
Kristijan Draganić i Filip Šebek prvaci Hrvatske u parovima

Druga lipanjska nedjelja bila je rezervirana za Prvenstvo Hrvatske u snookeru u konkurenciji parova.

U zagrebačkom Snooker klubu Nugget nastupilo je osam parova, a ždrijeb je odlučio da se u istoj grupi nađu i posljednja dva koji su osvajali naslove prvaka države - Saša Novak/Ivan Švehla i Krešo Ceraj/Darko Gašparović.

Aktualni prvaci, Novak/Švehla taj su meč bez većih poteškoća riješili u svoju korist rezultatom 2:0, a identičnim rezultatom pobijedili su i Marinka Gojića/Bruna Repanića. Tek su im Alexander Sabljak/Saša Šturbek uspjeli 'otkinuti' jedan frame, no, to nije utjecalo na konačni poredak u grupi B, budući da su se Novak/Švehla pobjedom kvalificirali u polufinale kao prvoplasirani, a Sabljak/Šturbek su završili kao posljednji.

Odlučujući meč za polufinale u navedenoj grupi odigrali su Gojić/Repanić protiv Ceraja/Gašparovića i on je ponudio krajnju neizvjesnost. Po vlastitim riječima, Repanić je tijekom cijelog meča bio poprilično indisponiran, no, u najvažnijim trenucima odlučujućeg framea odigrao je nekoliko majstorskih poteza i time sebi i svom partneru priskrbio još jedno polufinale, budući da im je isto pošlo za rukom i 2019., kada je PH u parovima posljednji put i bilo održano (izdanje 2020. je otkazano zbog Covid-19 pandemije).

U grupi A papirnati favorit bio je par Kristijan Draganić/Filip Šebek, no, nakon što su bez većih problema svladali Marka Rkmana/Davora Urbančića, neočekivano su u decideru posrnuli protiv para Antonio Dusper/Luka Justinić i time se doveli u nezgodnu situaciju da protiv iskusnog dvojca Renato Herman/Nino Reskušić moraju hvatati polufinale. Naposlijetku su ga i uhvatili na samom kraju susreta, no, treba reći i da su njihovi protivnici imali nekoliko vrlo izglednih situacija da meč riješe u svoju korist i da time jedni od favorita cjelokupnog natjecanja svoj nastup završe mnogo ranije od očekivanog. Dusper/Justinić su, u za njih rezultatski nebitnom meču, izgubili od Rkmana/Urbančića te su se kao prvoplasirani iz svoje grupe uvrstili u polufinale.

U srazu mladosti (Dusper/Justinić) i iskustva (Gojić/Repanić), prevladala je mladost i to iznenađujuće uvjerljivo. I dok su u prvom frameu Gojić/Repanić koliko toliko uspijevali parirati svojim protivnicima, u drugom su Dusper/Justinić ubacivali kuglu za kuglom na takav način da su u nevjerici ostavili ne samo svoje protivnike, već i sami sebe, izmamivši pritom i nekoliko osmijeha.

Drugo polufinale je također bilo lišeno svake neizvjesnosti, budući da su Draganić/Šebek napokon proigrali u skladu s onim što se od njih i očekivalo te su s brzih i sigurnih 2:0 Novaka/Švehlu razvlastili titule prvaka Hrvatske i plasirali se u finale.

Finalni dvoboj je ponudio dosta lijepih kombinacija, pri čemu su Dusper/Justinić bili na putu do još jednog velikog iznenađenja povevši 1:0, no, nakon jednog Draganićevog sretnog ubačaja sredinom drugog framea, meč se u potpunosti preokrenuo i do kraja smo uglavnom gledali dominaciju jednog para.

Odlučujući frame nije dugo potrajao i njegovim osvajanjem par Draganić/Šebek sasvim zasluženo dolazi do toliko željenog pobjedničkog pehara kojeg će pridodati svojoj zavidnoj kolekciji trofeja iz domaćih natjecanja.

U meču za 3. mjesto, branitelji naslova, Novak/Švehla su se pobjedom 2:0 protiv Gojića/Repanića pobrinuli da s turnira ne odu praznih ruku.

Rezultati:

Polufinale: Draganić/Šebek – Novak/Švehla 2:0, Dusper/Justinić – Gojić/Repanić 2:0

Finale: Draganić/Šebek – Dusper/Justinić 2:1

Za 3. mjesto: Novak/Švehla – Gojić/Repanić 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!