Nogomet

Dzjuba: 'Ne može nam vratar biti najbolji playmaker u momčadi'

Branimir Korać • utorak, 22.06.2021.
Dzjuba: 'Ne može nam vratar biti najbolji playmaker u momčadi'

Rusija je upisala poraz od Danske s visokih 4:1 i oprostila se od Europskog prvenstva. Artjom Dzjuba bio je vrlo nezadovoljan nastupom Rusije...

Artjom Dzjuba borio se, puno je radio, ali njegova momčad nije se izvukla. Velike pogreške kod golova skupo su je stajale.

"Prije svega, želio bih se ispričati navijačima zbog ovakvog poraza. Svi zajedno gubimo i svi zajedno pobjeđujemo. Izgubili smo. Prvo igrači. Sve su nam objasnili. Ali ako tijekom turnira primate ovakve golove, onda, naravno, gubite", kaže Dzjuba.

Rusija je imala prilika, posebno dok nije primila prvi pogodak. Nakon toga sve je krenulo nizbrdo.

"Prvi gol došao je iz vedra neba. Sve nam je išlo na ruku osim što nismo realizirali naše šanse što se na ovoj razini ne oprašta. Onda trenutak neopreznosti, ludi udarac i gol. Smanjili smo na 2:1, nazirala se nada, ali opet se sami ubijemo. Valjda je to psihologija."

Dzjuba se ispričavao navijačima.

"Ali još jednom bih se želio ispričati svima koji su vjerovali u nas. Jako smo krivi. A oni koji su o tome sanjali, uživaju. Možete se ljutiti i kritizirati, vjerojatno ćete biti u pravu. U svakom slučaju, hvala onima koji su do posljednjeg vjerovali u nas. Borili smo se, ali na ovoj razini ... Htjeli smo se vratiti, ali dobili smo treći pa četvrti gol."

Na kraju vjeruje kako je Danska otpirlike na razini Rusije.

"Želio bih napomenuti da je atmosfera nevjerojatna. To je ono čemu trebamo težiti. Je li utjecao pritisak s tribina? Ne. Ne može nam vratar biti najbolji playmaker u momčadi. Imamo sva dodavanja prema vrataru. Ako Belgijci stvarno imaju višu kvalitetu, onda je Danska otprilike naša razina. Jasno je da smo s njima igrali ravnopravno, ali oni su više kontrolirali loptu. I svejedno, umjesto da vodimo, mi smo se našli u zaostatku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!