Ostali sportovi

Mateja Jeger prošla u glavni ždrijeb Europskog prvenstva u stolnom tenisu

Branimir Korać, HINA • utorak, 22.06.2021.
Mateja Jeger prošla u glavni ždrijeb Europskog prvenstva u stolnom tenisu

Hrvatska stolonoteniska reprezentativka Mateja Jeger izborila je mjesto u glavnom ždrijebu pojedinačnog Europskog prvenstva koje je u utorak započelo u Varšavi, gdje je trenutačno 119. igračica svijeta ostvarila dvije pobjede i osvojila prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

U prvom nastupu 26-godišnja Zagrepčanka je svladala Čehinju Zdenu Blaškovu s 3-0 (4, 3, 7), a u drugom je, također s 3-0 (4, 11, 9) bila bolja od Norvežanke Rebekke Carlsen.

Kvalifikacije je pobjedom započela i 16-godišnja Hana Arapović. Svladala je Turkinju Ozge Yilmaz s 3-1 (10, 3, -3, 5), a protiv Poljakinje Katarzyne Wegrzyn će u srijedu (10.10 sati) će tražiti put prema glavnom turniru.

Filip Zeljko je jedini hrvatski predstavnik u kvalifikacijama u muškoj konkurenciji, a nastup je započeo porazom. Svladao ga je Belgijac Robin Devos s 3-1 (9, 13, -8, 8) u vrlo neizvjesnom dvoboju. Kako je Belgijac prethodno svladao i Bugarina Petyu Krasteva, time je osigurao prvo mjesto, a za drugo će se u večernjem dijelu programa (19.20 sati) boriti Zeljko i Krastev. Pobjednik će se plasirati u dodatno razigravanje za plasman u glavni ždrijeb.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!