Tenis

Mektić i Pavić s dvije pobjede u danu do finala turnira u Eastbourneu

Branimir Korać • četvrtak, 24.06.2021.
Mektić i Pavić s dvije pobjede u danu do finala turnira u Eastbourneu
Foto: Pixsell

Najbolji par svijeta Nikola Mektić i Mate Pavić prošli su u finale ATP turnira u Eastbourneu. Danas su odradili dva meča i upisali dvije pobjede uz pet spašenih meč lopti u polufinalu...

Dvostruki program imali su Nikola Mektić i Mate Pavić, ali su ipak stigli do pobjede. U četvrtfinalu su u dva seta stigli do pobjede, ali zato su u polufinalu imali jako težak meč koji je završio s 18:16 u produženom tie-breaku.

U četvrtfinalu su igrali protiv Indijaca Rohana Bopanne i Divija Sharana, svladali su ih u dva seta. Odigrali su vrlo dobar meč i slavili su sa 6:3, 7:6 i tako su izborili polufinale.

U polufinalu nisu imali jednostavan posao jer su ih čekali Lloyd Glasspool i Harri Heliovaara koji su u četvrtfinalu bez borbe prošli protiv Bambridgea i Jamieja Murrayja.

Odmorniji Glasspool i Heliovaara stvorili su puno problema Mektiću i Paviću koji su na kraju uz dosta problema uspjeli slaviti i izboriti nastup u finalu.

U finalu će igrati protiv trećih nositelja Rajeeva Rama i Joea Salisburyja koje su već dva puta ove godine svladali.

ATP Eastbourne, četvrtfinale:
Nikola Mektić/Mate Pavić (Hrvatska/Hrvatska, 1) - Rohan Bopanna/Divij Sharan (Indija/Indija) 6:3, 7:6(3)

ATP Eastbourne, polufinale:
Nikola Mektić/Mate Pavić (Hrvatska/Hrvatska, 1) - Lloyd Glasspool/Harri Heliovaara (Velika Britanija/Finska, WC) 6:4, 6:7(5), 18:16

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!