Nogomet

Foda: 'Mi smo autsajderi, Italija je favorit za osvajanje Eura'

Mihaela Bradovski • petak, 25.06.2021.
Foda: 'Mi smo autsajderi, Italija je favorit za osvajanje Eura'

Austrijski izbornik Franco Foda priznaje kako je Italija favorit u njihovom međusobnom dvoboju u osmini finala, ali Austrija se neće predati...

Prvi put u svojoj povijesti Austrija će zaigrati u nokaut fazi Europskog prvenstva. Bit će to poseban dan za Austrijance, ali i Franca Fodu.

"Austrija će prvi put igrati u osmini finala Europskog prvenstva i ovo je posebna utakmica za mene, moj stručni stožer, igrače i savez. Meni posebno puno znači jer mi je otac Talijan, ali roditelji su se davno preselili u Njemačku i nismo ostali u dodiru s talijanskim rođacima.I dalje idem često u Italiju na odmor i imam poseban odnos s ovom državom."

Foda prdaje ulogu favorita Talijanima.

"U ovom susretu mi smo autsajder, Italija je favorit ne samo protiv nas već i za osvajanje Eura, Mancini jhe uistinu podignuo ovu momčad i igraju sjajan nogomet, odlično su organizirani i napadački orijentirani. Mi želimo nešto reći u ovom meču, igra se jedna utakmica i tu je sve moguće. Austrija je čvrsta, igramo agresivan presing i imamo veliku individualnu kvalitetu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!