Nogomet

Dalić: 'Ivanu nije lako, za ovo je živio, u odličnoj je formi'

Branimir Korać • nedjelja, 27.06.2021.
Dalić: 'Ivanu nije lako, za ovo je živio, u odličnoj je formi'

Pred Zlatkom Dalićem je odluka, tko će zamijeniti Ivana Perišića. Pozitivan test jednog od najboljih igrača Hrvatske šokirao je sve u reprezentaciji i oko nje...

Hrvatska u utorak igra u Kopenhagenu svoj dvoboj odmine finala Europskog prvenstva protiv Španjolske. Španjolci vrlo samouvjereno gledaju prema tom dvoboju i vjeruju u svoj prolaz.

"Mi se ne trebamo na to obazirati, cijeni li nas tko ili ne. Mi sve respektiramo, posebno Španjolsku koja je među najkvalitetnijima na svijetu. Nisu ni oni presretni što igraju s nama. Nećemo mi njih sigurno podcijeniti, bit ćemo maksimalno motivirani pa ćemo na kraju vidjeti tko je u pravu. Mi znamo što želimo, a to je prolazak među osam."

Zlatko Dalić neće moći računati na Ivana Perišića koji je pozitivan na koronavirus.

"Čuli smo se, teško mu je, kao što je i svima nama šok. Moramo se tome prilagoditi, Ivan će biti naš navijač i ako Bog da da nam se priključi za 7-8 dana. Nije mu lako, za ovo je živio, u sjajnoj je formi, ali to se dogodi."

O Španjolskoj se sve zna, još jedna reprezentacija protiv koje će biti važno izdržati onaj početni nalet.

"Oni su ekipa koja voli posjed i tako stvara šanse. Puno se rotiraju u vezi i napadu i teško ijh je zaustaviti. U svim utakmicama imali su visok posjed, a druga kvaliteta je da nakon izgubljene lopte odmah idu u visok presing. Ne smiju nas uhvatiti u takvim situacijama. Prvih 20-30 minuta imali su niz odličnih prilika protiv Poljske i Švedske, kasnije se razvodnilo i nije bilo baš toliko dobro. Vratio im se za treću utakmicu Busquets i to ih je preporodilo."

Dalić između trojice igrača bira zamjenu za Perišića.

"I prije sam govorio da tu imamo najširi izbor igrača s Brekalom, Rebićem, Oršićem, mislim da ćemo uzeti igrača kojem je to prirodna pozicija, nećemo izmišljati, tko god bude bit će kvalitetna zamjena. Neće biti lako, nije ga lako nadomjestiti, ali imamo dobra rješenja. Nećemo puno mijenjati niti u obrani, morali bi onda mijenjati više pozicija, a to nije prihvatljivo."

Vratio se i onaj osjećaj velike utakmice, s povratkom navijača na tribine.

"Vratilo se, puno je ljepše nego one prve tri utakmice. Veliki protivnik, naši navijači koji su nam jako falili, sve ćemo napraviti da ih ne razočaramo."

Vijest o pozitivnom testu Perišića sve oko reprezentacije je šokirala.

"Bio je šok, ali pod tim stresom živimo više od mjesec dana. Svega se pridržavamo, što se dogodi, dogodit će se, radimo sve sa svoje strane da do toga ne dođe."

Dalić je isto potvrdio kako ne razmipšlja o defenzivnijoj varijanti i dupliranja bokova s dva beka.

"Ne razmišljamo o dva beka na istoj strani, mi moramo tražiti svoju priliku preko krila, vjerujem da možemo naći dobar rezultat. Treba nam pobjeda, dobra igra i ofenziva, ako ćemo se samo braniti, nećemo puno postići."

"Mi igramo s moćnim protivnikom, ali nećemo nikome reći da je bolji od nas. U svakom slučaju veliki respekt za španjolsku reprezentaciju i izbornika. Ima svoj stil igre od kojeg ne odustaje. Šanse su nam podjednake i neću reći da smo lošiji od bilo koga."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!