Ostali sportovi

Japanska vlada razmišlja o produljenju mjera u Tokiju

HINA, Matej Kačan • srijeda, 30.06.2021.
Japanska vlada razmišlja o produljenju mjera u Tokiju

Manje od mjesec dana je ostalo do početka OI u Tokiju, a situacija s koronavirusom u toj zemlji ne jenjava pa se razmatra produljenje mjera na još dva tjedna...

Japan razmišlja o produljenju mjera za sprječavanje širenja koronavirusa u Tokiju i drugim područjima za dva tjedna, pišu u srijedu japanski mediji, a do otvaranja ljetnih olimpijskih igara u glavnom gradu Japana ostalo je manje od mjesec dana.

Tokio i druga područja su pod "kvazi" izvanrednim stanjem koje će biti ukinuto 12. srpnja, ali nedavni porast broja zaraženih zabrinuo je vlasti i mogao bi utjecati na broj gledatelja koji imaju dozvolu za ulaz na olimpijske igre.

Dnevni list "Mainichi Shimbun" piše da vlada razmatra produljenje za dva do četiri tjedna, koje bi se preklapalo s Olimpijskim igrama koje počinju 23. srpnja. Na vladinom sastanku kasnije tijekom dana raspravljat će se o tome kako se boriti protiv znakova novog vala pandemije.

"Sve odluke vezane s 'kvazi' izvanrednim mjerama donijet će se na temelju politika koje imamo", rekao je glavni tajnik kabineta Katsunobu Kato na konferenciji za novinare.

'Kvazi' izvanredno stanje ograničava broj gledatelje na pet tisuća. Organizatori olimpijskih igara rekli su da će tribine na olimpijskim natjecanjima moći biti popunjene do polovice kapaciteta, odnosno da će biti dopušteno maksimalno deset tisuća gledatelja. Odluka da strani navijači ne mogu pratiti natjecanja donesena je još u ožujku.

Također je zbog bojazni od novog porasta broja zaraženih odlučeno da prolazak olimpijske baklje kroz Tokio bude organiziran bez gledatelja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!